,
slaaptips

Wil je beter slapen? Deze slaaptips kunnen helpen!

Blijf je ‘s avonds maar draaien in bed en lukt het niet om in slaap te vallen? We know the struggle! Wil je beter slapen, maar weet je niet hoe? Misschien dat deze slaaptips helpen.

We besparen je de tip dat je voor het slapen beter niet kunt Netflixen… Want dat blauwlicht (a.k.a beeldschermen) je slaap verstoort, weet je nu vast wel. Zo niet, dan weet je het nu. Toch zijn er nog een hoop andere tips en tricks die je kunt toepassen voor een betere nachtrust.

Beter slapen door een gezond slaapritme

In de zomer blijven we langer chillen, drinken we vaker nog één wijntje en kruipen we later ons bed in. Het is alleen niet verstandig, want op die manier verstoor je jouw slaapritme. Een no go, want een goed slaapritme is erg belangrijk voor een goede nachtrust. Als je elke dag op hetzelfde tijdstip naar bed gaat en op hetzelfde tijdstip opstaat, creëer je een interne klok. And this really does the magic! Het klinkt misschien niet ideaal, maar je zal gegarandeerd beter slapen.

Trucjes om sneller in slaap te vallen

Er zijn verschillende tricks die je kunnen helpen om sneller in slaap te vallen. Of ze helpen, verschilt per persoon. Voor het eerste trucje tel je van honderd terug naar nul. Dus 100, 99, 98, 97… En dit herhaal je tot je in slaap valt. Ben je vergeten waar je bent gebleven? Begin dan weer bij 100. Deze truc schijnt beter te helpen dan eindeloos schaapjes tellen dus je kunt het altijd proberen. Het tweede trucje is de 4-7-8 methode. Hierbij adem je vier seconden in en houd je zeven seconde je adem vast om vervolgens acht seconden uit te ademen. Ook dit herhaal je tot je in slaap valt.

Relax voor het slapen gaan

De dag zit erop en je hebt je best gedaan, je hebt keihard gewerkt, gestudeerd of gefeest. En soms is je best doen niets meer dan gewoon zijn. En weet je wat: dat is helemaal oké. Veel mensen zijn geneigd om voor het slapen nog van alles te doen. Ze willen nog een laatste mail versturen, of toch nog even een wasje te draaien. Soms kan het ook echt niet anders, maar vaak genoeg kan het ook wachten.

Ook piekeren veel mensen voor het slapen gaan, want je moet nog van alles doen of er zit van alles tegen. Het is zo herkenbaar, maar het helpt je niet om beter te slapen. Als je uitgerust bent, kun je sowieso veel beter dealen met wat dan ook. Gun jezelf dus ook de tijd om op te laden. Dus fuck die to-do lijstje, neem een lekker bad of een extra lange douche, mediteer en schrijf. Relax honey, you deserve it!

Nog meer slaaptips

Natuurlijk zijn er nog meer tips voor een goede nachtrust. Denk er bijvoorbeeld aan om een ruimte goed te ventileren zodat je ´s nachts beter kunt doorslapen. Zorg er daarnaast voor dat je geen storende geluiden in je slaapkamer hebt en vermijd één uur voor het slapen gaan het gebruik van elektronische apparaten met blauw licht.

Verder zijn er vele kruiden soorten die kunnen helpen om te ontspannen voor het slapen gaan, je kunt ze bijvoorbeeld drinken als thee.
Benieuwd naar nog meer tips? Lees dan even dit gratis e-book hierin vind je vele tips en weetjes die jou een stukje dichterbij een goede nachtrust brengen.

Deze self-care blogs vind je vast ook leuk

Dit zijn onze 5 tips voor de ultieme HOT GIRL SUMMER
3 Social media tips speciaal voor jouw self-care sunday
Rihanna over het bewust tijd maken voor self-care, haar nieuwe album en meer…


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: