,
alleen-voor-staan

Rowena (27) kwam er op 14-jarige leeftijd alleen voor te staan, maar wist haar leven om te gooien.

Rowena (27) kwam er op 14-jarige leeftijd alleen voor te staan. Ze moest haar leven opbouwen met niets, en dat heeft ze inmiddels goed kunnen doen. Dit is haar verhaal.

Nooit meer naar huis

“Ik ben een 27-jarige zelfstandige jongedame en werk fulltime in de zorg. Mijn passies zijn koken en fotografie. In mijn vrije tijd ben ik graag met mensen die dicht bij mij staan in het leven of ga ik lekker mijn eigen gang. Ik had nooit gedacht dat ik er nu, 14 jaar later, zo goed voor zou staan in het leven. Met meerdere diploma´s, een leuke woonplek, vaste baan, een lieve vriend en een paar vrienden en familieleden waar ik ten alle tijden op kan rekenen.

Op jonge leeftijd kwam ik er alleen voor te staan. Door wat nare ervaringen durfde ik niet meer naar school. Dat leidde tot een totaal onverwachts bezoek van mijn gezinsvoogd en de politie, die mij kwamen ophalen om mij officieel uit huis te plaatsen. Ik was pas 14 jaar oud. Met een tas vol kleding nam ik afscheid van mijn bekende omgeving. Nooit gedacht dat ik hierna nooit meer thuis zou komen.

Alleen een tas vol kleding

En dan, met alleen een tas vol kleding, wordt er van je verwacht dat jij je leven wel even weer oppakt. Ik wist niet hoe mijn leven er uit zou gaan zien en door de mensen die ik in alle tijdelijke wooninstanties heb leren kennen werd mijn leven er niet beter op. Ik moest mijn leven opbouwen met niks, ik wist niet wie ik was, wat ik wilde en waarom dit mij allemaal overkwam.

Ondanks dat ik ben getekend voor het leven, heeft het mij wel gemaakt tot wie ik nu ben. Ik ben al vanaf jonge leeftijd een stuk zelfstandiger, waardoor ik gewend ben om veel zelf te doen. Mentaal sta ik sterk in mijn schoenen omdat ik vele tegenslagen heb gekend. Hierdoor waardeer ik de dingen in het leven, die misschien voor anderen vanzelfsprekend zijn, veel meer. Als zelfs een frisse neus halen je deels wordt afgenomen, waardeer je het uiteindelijk wel tien keer meer.

Ik ben blij dat ik nu een sterke, onafhankelijke jongedame ben geworden, die heel goed weet wat ze wil. Ook dat ik mijn pad nu eindelijk kan bewandelen zoals ik wil. Wat ik andere vrouwen mee wilt geven is dat hoe erg je leven er op een bepaald moment ook uit ziet, zolang je blijft vechten tegen alle negativiteit en er het beste probeert van te maken, je er echt wel komt!

Om anoniem verhaal te kunnen doen, zijn de namen in het verhaal veranderd. Wil jij ook graag jouw verhaal met onze lezeressen delen? Stuur ons dan een berichtje.

Deze artikelen vind je vast ook interessant:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: