,
stel jezelf open liefde

We love, love! Stel jezelf open voor de liefde met deze vijf tips

In mijn omgeving hoor ik het steeds vaker. Vrouwen die bang zijn om zichzelf open te stellen voor de liefde. Ze willen een heartbreak voorkomen. Maar als je jezelf niet open stelt, zal de liefde je ook niet vinden. Daarom stel je jezelf met deze 5 tips open voor de liefde.

Ik stel mezelf wel open, toch?

We weten dat het moeilijk kan zijn om jezelf open te stellen voor de liefde. Het voelt onzeker aan, omdat het altijd mis kan gaan. Maar dat geldt voor alles in het leven. Als je jezelf niet langer openstelt en afsluit voor iedere mogelijke partner is de kans klein dat je iets blijvend vindt. Hoe kom je erachter dat je jezelf niet voor de liefde openstelt? Dan voldoe je waarschijnlijk aan één of meerdere van de onderstaande voorwaarden.

Herken je jezelf hierin? Lees dan onze vijf tips en stel jezelf weer open voor de liefde.

Wees eerlijk tegen jezelf

Wees eerlijk tegen jezelf. Herken je jezelf in de bovenstaande punten, dan is het tijd om te veranderen. Alleen als je gevonden wilt worden in de liefde natuurlijk. Onderzoek hoe het komt dat je jezelf voor de liefde afgesloten hebt. Komt het door vroege ervaringen? Een naar einde van je vorige relatie? Is je ex vreemd gegaan, of is je vorige relatie wellicht door een eigen fout beëindigd? Wees eerlijk en vraag jezelf af waarom de gebeurtenissen zo belangrijk zijn dat je jezelf de kans op liefde ontzegt.

Geloof dat je liefde waard bent

Misschien geloof je wel niet dat je onvoorwaardelijke en pure liefde waard bent. Misschien durf je onvoorwaardelijke liefde niet eens aan jezelf te geven. Wat je in het verleden ook meegemaakt hebt, of gedaan hebt, je bent liefde waard. Bovenal liefde van jezelf. Leer dus eerst onvoorwaardelijk van al je mooie en minder mooie kanten houden. En vertrouw er dan op dat jij de liefde die je jezelf geeft, ook waard bent. And don’t settle for less, sis.

Accepteer dat de liefde een risico is

Het is onmogelijk om te weten hoe iets afloopt. Dat weten wij van niets in het leven. Zo geldt het ook voor de liefde. Maar dat mag je er niet van weerhouden om je open te stellen voor de liefde. En ja, een gebroken hart is shit. Maar het is ook onderdeel van het leven. En het bijzondere aan relaties, romantisch en vriendschappelijk, is dat ze niet allemaal voor eeuwig duren. Sommigen slechts voor een seizoen, maar dat maakt ze niet minder mooi of echt.

Neem de tijd

Na het lezen van dit artikel hoef je niet gelijk Tinder te downloaden en opzoek te gaan naar liefde. Neem de tijd om jezelf weer open te stellen voor de liefde. En gun jezelf ook de tijd voor dat proces. Waarschijnlijk zijn er nog delen van jezelf die genezen moeten worden, en genezing neemt tijd. Neem ook de tijd om iemand nieuw te leren kennen. Vertel eerlijk waarmee je worstelt, en doe het samen rustig aan, totdat jij jezelf helemaal open durft te stellen.

Vertrouw in het universum

Het klinkt misschien zweverig, maar dat hoeft het niet te zijn. In het universum draait het om actie en reactie. Het universum geeft je terug wat jij erin stopt. Stel je jezelf dus positief op en open voor de liefde, en je krijgt liefde van het universum terug. Best simpel dus.

Hoe stel jij jezelf open voor de liefde? Laat het ons hieronder weten.

Deze artikelen over liefde vind je vast ook leuk:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: