relatie-spannend-lockdown

Zo houd je jouw relatie spannend tijdens deze lockdown

Dag in dag uit hetzelfde lockdown schema. Opstaan, thuiswerken, ontspannen, eten en naar bed. Geen wonder dat veel relaties nu in een sleur terecht komen. Maar dat hoeft niet! Dit zijn zijn namelijk vijf tips om jouw relatie spannend te houden tijdens deze lockdown.

Moe van elke avond samen Netflixen terwijl jullie de snackkast leeg eten? Helemaal niet zo gek. Wij zijn met z’n allen veel meer vrijheid en mogelijkheden gewend. Daarbovenop ben je nu veel meer van elkaar afhankelijk. Om elkaar te vermaken, en ook voor mentale steun tijdens deze gekke tijd. Zo zijn wij allemaal wat prikkelbaarder en worden onze narigheden uitvergroot.

Het is dus niet erg als je relatie een beetje in sleur terecht is gekomen. Of dat het idee van partnerruil met de buurvrouw ineens niet meer zo gek klinkt. Vind je de huidige situatie toch een beetje lastig, dan hebben wij vijf tips voor jou. Hieronder lees je hoe je jouw relatie spannend kunt houden tijdens deze lockdown.

Tip 1: Beoefen dankbaarheid

Het lijkt heel logisch, maar vaak vergeten wij om onze dankbaarheid te uiten. Op een gegeven moment nemen wij veel als vanzelfsprekend aan. En alhoewel veel dingen ook vanzelfsprekend horen te gaan, is een “dankjewel” of een “ik waardeer je” geen overbodige luxe. Door de ander te laten zien dat je zijn of haar inzet waardeert, versterk je de band tussen jullie twee. Heeft de ander uit zichzelf de vaatwasser ingeruimd, laat dat dan ook weten. Positieve bekrachtiging goes both ways.

Tip 2: Breng buiten naar binnen

Na zes weken in lockdown is het logisch dat je de leuke dingen buitenhuis mist. Het uiteten gaan, naar een museum of gewoon even shoppen in de stad. Een tip is om juist de dingen die jullie voorheen graag samen buiten de deur deden, naar binnen te halen. Denk aan een date night met afhaal, of een online museum bezoek. Wees lekker creatief in het verzinnen van nieuwe activiteiten, en wen zo langzaam maar zeker aan het “nieuwe normaal”.
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Tip 3: Dump je comfortabele kleding

Nee, natuurlijk niet elke dag. Want waarom zou je jouw jeans en schoenen überhaupt in huis willen dragen? Maar af en toe een beetje dressed up in de woonkamer verschijnen kan geen kwaad. En om het nog spannender te maken, haal je jouw favoriete lingerie setje weer tevoorschijn. Of die ene mooi rode jurk die je eigenlijk sinds vorig jaar herfst niet meer aangetrokken hebt.

Tip 4: Breng alleen tijd door

We can’t stretch this enough. Je hoeft elkaar niet 24 uur per dag te vermaken. Verstandig is om geregeld wat tijd zonder elkaar door te brengen, zodat jullie ook even een break van het samenzijn hebben. En je gewoon lekker je eigen ding kunt doen. Werk aan je eigen hobby’s, werk lekker alleen, en geniet van je eigen chick flicks. Wedden dat het de tijd samen waardevoller maakt.

Tip 5: Wees creatief in de slaapkamer

Vergeet ook de gezelligheid tussen de lakens niet. Je hebt nu meer tijd over om erop los te experimenteren. Met behulp van wat leuke speeltjes bijvoorbeeld, of rollenspel. Wees je daarbij bewust van elkaars verlangens, zodat jullie allebei aan jullie trekken komen, zonder dat één zich ongezien voelt. Weet je niet zo goed waar je beginnen moet? Begin dan met een goed gesprek, en doe daarna samen onderzoek, met behulp van wat porno bijvoorbeeld ;).

Hoe wat doe jij op jouw relatie spannend te houden tijdens deze lockdown?

Dit vind je vast ook leuk:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: