,
klok

Zomertijd: Verzet je klok en switch je keuzes

De klok gaat in de nacht van 27 maart op 28 maart één uur vooruit. Dit jaar betekent de klokverzetting meer dan korter slapen: het is tijd voor de lancering van je post-corona-self. Omarm een nieuwe start, na een jaar van sociale onthouding!

Zoals bij iedere grote levensverandering, wordt het zaadje in je keuzes geplant. Met behulp van de volgende keuzewissels bloei je op tot een onweerstaanbare queen die de vruchten van het leven plukt!

Van money naar meaning

Geld is veel maar zeker niet alles. Men zegt niet voor niets dat de mooiste dingen in het leven gratis zijn. Zo kun je gezondheid en liefde niet kopen, maar enkel ‘lenen’. Op een gegeven moment is jouw tijd namelijk om en krijgt een ander de kans om het leven te ervaren. Met deze confronterende gedachte in je achterhoofd kun je niet anders dan verder kijken dan je neus lang is. In hoeverre ben je echt gelukkig met je baan? Werk je alleen voor een salaris of maak je het verschil met jouw bijdrage?

Van betekenis zijn leidt naar een gevoel van eigenwaarde en dat gevoel is weer belangrijk voor je zelfreflectie. Hoe jij jezelf ervaart vormt de richtlijn voor hoe anderen je zullen ervaren en behandelen. Shift je focus dan ook van money naar meaning, zodat je zowel financiële als mentale gezondheid ondervindt.

Van junk naar food

Voeding is je brandstof en de kwaliteit van die brandstof bepaalt in grote mate hoe jij je voelt. In andere woorden: if you eat junk, you’ll feel like junk. Dit betekent niet dat je nooit meer een pizza of hamburger naar binnen kunt werken. Zolang het niet standaard deel uitmaakt van je dagmenu kun je met mate genieten van je guilty pleasures.

Om je menselijke motor echter goed draaiende te houden kun je het best teruggaan naar onze gezamenlijke roots: de natuur. Door zoveel mogelijk onbewerkte voeding te eten voorzie je je lichaam van essentiële vitaminen en mineralen die je nodig hebt om goed te functioneren. Voeding is namelijk in eerste instantie bedoeld om het lichaam in stand te houden en niet om het te entertainen. Shift je focus van smaak naar noodzaak.

Van een ander naar jezelf

Om je comeback rond te maken is het belangrijk om jezelf dé prioriteit te maken. Je kunt niets voor anderen betekenen als je zelf niet goed in je vel zit. Bij vliegtuiginstructies wordt niet voor niets aangeraden om eerst je eigen zuurstofmasker op te zetten voordat je een ander helpt. Als je dat niet doet lopen jullie allebei in gevaar. Wind je niet zo op over een ander en zet jezelf vaker in het zonnetje!

Tekst: Larisa Da Veiga

Lees ook:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: