vakantie-in-eigen-land

Vakantie in eigen land? Dit zijn de 4 leukste bestemmingen in Nederland

Summer 2020 komt steeds dichterbij, en alles wijst erop dat wij toch nog een hot girl summer kunnen verwachten. Maar dan wel op anderhalve meter afstand. Inmiddels zijn de eerste (goedkope) vliegtickets ook weer te koop, en kan je zo binnenkort weer lekker in Europa in vakantie. Maar als je net als ik none of that wilt, dan is een vakantie in eigen land ook een leuk alternatief. Dit zijn de leukste bestemmingen in Nederland.

1. Amsterdam

vakantie-in-eigen-land
Photo by Adrien Olichon on Unsplash

Ofcourse staat mijn eigen Amsterdam boven aan dit lijstje. Amsterdam is niet alleen een ontzettend mooie stad, er is ook heel veel te doen. Zo kan je een terrasje pakken in de binnenstad, fietsen door één van de buitenwijken, of ontspannen op een stadsstrand. Natuurlijk is er momenteel niet echt sprake van een nachtleven, maar in Amsterdam is er altijd meer dan genoeg te doen.

Zo pak je achter het Centraal station een pond over het IJ naar de NSDM werf, en kom je in een hele andere wereld terecht. Of schommel je bij de A’DAM lookout op 100 meter boven de grond. Hoogtevrees? Dan vaar je met een rondvaartboot door de grachten, en ontdek je Amsterdam op een heel andere manier. Over de vele musea nog niet gesproken. Breng dan ook gelijk een bezoekje aan The Black Archives. Meer over Amsterdam ontdek je op iamsterdam.nl.

2. Scheveningen

vakantie-in-eigen-land
Photo by Nine Köpfer on Unsplash

Hou je van het strand, maar wil je ook in een grote stad kunnen shoppen en eten? Dan is Scheveningen de perfecte bestemming voor jou. Als jong meisje heb ik vele avonden op het strand van Scheveningen doorgebracht. De zonsondergang is er prachtig. Daarnaast is er meer dan genoeg in Scheveningen te doen. Breng een bezoekje aan de Pier, ga lekker uiteten of bezoek één van de voorstellingen in het AFAS circustheater.
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Heb je genoeg van alle rust, pak dan de fiets of het OV naar het centrum van Den Haag en ga lekker shoppen. In het multiculturele Den Haag is er genoeg te doen, zoals een film kijken in het Omniversum of uiteten in één van de heerlijke moderne restaurants. Meer over vakantie vieren in Scheveningen of Den Haag? Scheveningen.nl en denhaag.com.

3. Vlieland

vakantie-in-eigen-land
Photo by Henriette Valkema on Unsplash

TV-TAS. Remember? Deze coronacrisis is de perfecte tijd om één of meer van de Nederlandse eilanden te ontdekken. Heb je behoefte aan rust, dan is het kleine Vlieland de perfecte bestemming. Vlieland telt zelf maar iets meer dan 1.100 inwoners, waardoor er ook niet heel veel te doen is. Maar dat is juist zo fijn. Aan het water kom je namelijk helemaal tot rust. De kans is wel groot dat je de enigste, of één van de weinigen gekleurden op het eiland bent. Dus daar moet je je wel oké bij voelen. Meer over Vlieland vind je hier.

4. Maastricht

Ook Maastricht is een ontzettend mooie stad. Je kunt er heerlijk shoppen, maar er is ook genoeg te zien en te doen. Bezoek het gezellige vrijthof. Of kies voor een rondvaart op de Maas. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Amsterdam, heeft Maastricht nog veel bezienswaardigheden uit

In Maastricht is het aan te raden om een tour door de stad te doen. Alleen loop je namelijk heel veel schoonheden van de oude stad mis, en dat zou zonde zijn. Meer over Maastricht weten? Kijk dan op bezoekmaastricht.nl.

Photo by Nick & Djalila on Unsplash


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: