,
senegal

Senegal – Genieten van het land, zoals je nog nooit gedaan hebt

De zomervakantie is misschien al voorbij, maar op sommige plekken is het altijd zonnig. Daarom wil ik jullie graag meenemen naar Senegal! Het maakt namelijk niet uit in welke tijd van het jaar je er naartoe gaat: it’s always summer! Ik ben zelf vaak genoeg in het zonnige Senegal geweest en dan mag ik mezelf een echte Senegal-expert noemen, toch?! Alhoewel er in de hoofdstad Dakar al meer dan genoeg te doen valt, wil ik jullie graag in de deze en de komende blogposts virtueel kennis laten maken met mijn land van herkomst!

Beluister deze blog:

Van Amsterdam naar Dakar

Jammer genoeg zijn er geen directe vluchten van Amsterdam naar Dakar. Maar de reis van Amsterdam naar Dakar is gelukkig niet zo lang. Ik vlieg vaak via Parijs, Madrid of Lissabon. Na ongeveer acht uur vliegen, kom je dan eindelijk aan. Wat ik je wel kan vertellen is dat zodra je het vliegtuig uitstapt, je wordt verwelkomt met Afrikaanse hitte op een nieuw niveau.

Aankomst in Senegal

Maar dan ben je er nog niet, want het vliegveld is net buiten de hoofdstad. Je kan vervolgens op verschillende manieren naar Dakar reizen. Met de taxi, hotelvervoer of zelfs met de bus. Hoe dan ook, welkom in het land van teranga ofwel: gastvrijheid!

Verblijf in Senegal

Als ik naar Senegal ga, verblijf ik vaak bij familie omdat het ontzettend gezellig is. Maar toen ik vorig jaar voor werk naar Senegal mocht, verbleef ik in het Radisson Blu Hotel bij Sea Plaza. Het hotel is gevestigd op La Corniche Ouest in Dakar en kijkt uit op de Atlantische Oceaan. Sea Plaza is dé shopping mall van Dakar en daar kun je ook makkelijk naartoe vanaf het hotel.

De locatie ligt ook best centraal voor toeristische hotspots zoals het centrum, de wijken Almadies, Ouakam en Sicap. Radisson Blu is niet alleen een mooi hotel om te overnachten, maar er worden ook leuke afterwork events en netwerk evenementen georganiseerd!

senegal
Radisson Blu Hotel

Het beste is de geweldige locatie van het hotel. Binnen 5 minuten was ik bij Sea Plaza, om naar de supermarkt te gaan, bij een restaurant eten of om gewoon te lopen. Bovendien was het hotelpersoneel behulpzaam en erg meegaand. Wat ik ook zo leuk vind aan Radisson Blu, is de sfeer bij het zwembad. Mensen komen om te relaxen en te zwemmen en ‘s avonds is er live muziek en heeft het een gezellige sfeer.

Natuurlijk is het niet vanzelfsprekend dat je in dit mooie hotel verblijft, maar gelukkig zijn er genoeg andere hotels. Maar als je ooit een hotel moet boeken in Dakar, raad ik het Radisson Blu Hotel, Sea Plaza zeker aan. Is het hotel boven je budget? Geen probleem, dan kan je gewoon een dagje zwemmen, terrasje pakken of een afterwork event bijwonen.

Wat valt er in Senegal te doen?

Genoeg! Er zijn verschillende veel stranden en eilanden die je in de hoofdstad kunt bezoeken. Een populaire bezienswaardigheid is het eiland Gorée. Tijdens de 15e tot aan de 19e eeuw was dit het grootste centrum van de slavenhandel. Daarnaast is het ook interessant om de Senegalese keuken te proeven en leuke restaurants te bezoeken. Naast de toeristische en non-toeristische hotspot kun je ook lokale markten bezoeken waar veel artiesten en creatievelingen hun producten verkopen.

senegal
Sea Plaza shopping mall

In de volgende post neem ik jullie graag mee naar het STRAND! Bereid jullie voor op (heel) veel zon, gezelligheid, zee, geschiedenis, zand en veel meer in de aankomende posts :). Ben jij al eens in Senegal geweest? Deel vooral jouw ervaringen, vind ik leuk!

Liefs,

Khady | www.senegalesetwisted.com | Facebook | Instagram | YouTube |

Lees ook:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: