,
strand-senegal-dakar

Senegal: Zon, zee & zand (strand) in Dakar

In mijn vorige post gaf ik jullie een eerste indruk van onze virtuele reis naar Senegal. Sluit je ogen en visualiseer het volgende: je bent zojuist uitgerust wakker geworden in het zonnige Senegal. Kijk naar dit prachtige uitzicht! Omdat Dakar op het westelijkste punt van het vasteland is gelegen, is de stad omringd door de Atlantische Oceaan. Dus je ontkomt niet aan het strand in Dakar, Senegal: daarom neem ik jullie, zoals beloofd, vandaag mee naar een aantal van mijn favoriete stranden in Dakar.

Beluister deze blog:

N’gor strand en eiland

Strand N’gor

Het eerste strand is N’gor. Niet alleen is het een strand, maar ook een eiland. Het eiland ligt ongeveer een kilometer voor de kust van Dakar. Je kan vanaf het strand een traditioneel vissersbootje naar het eiland pakken. Het eiland N’gor staat in Senegal bekend als het kunstenaarseiland. Lokale artiesten zijn in de loop van de jaren naar N’gor verhuisd en hebben er een soort eigen samenleving gevormd. Het strand is overigens ook een populaire hotspot voor surfers.

Op het eiland zelf zijn er verschillende mooie stranden waar je zou kunnen zwemmen of chillen. In de na-middag en de avond kan je er versgevangen vis van de grill eten. In de zomer is het fijn om een dagje naar N’gor te gaan. Zo kan je ronddwalen op het eiland, of juist zwemmen en relaxen. Je kan natuurlijk ook besluiten om op het strand te blijven. Je kan genoeg foto’s maken van de lokale vissersbootjes en natuurlijk zwemmen of het hele strand aflopen.

Plage Ouakam en de Moskee der Goddelijkheid

Moskee der Goddelijkheid

Het strand van Ouakam ligt aan de Atlantische Oceaan. Ja, dezelfde oceaan waar je op uitkijkt als je in het Radisson Blu Hotel bent. Als je het strand van Ouakam wilt bezoeken, raad ik je aan om voor de zekerheid ook een heel (bedekte) outfit in het wit mee te nemen. Niet voor het strand maar voor de prachtige moskee Mosquée de la Divinité die zich hier ook bevindt.

Deze moskee is op vrijwillige basis gebouwd door de bewoners van Ouakam. De bouw van La Mosquée de la Divinité heeft maar liefst vijf en een half jaar geduurd. Dit komt omdat alles met de hand is gebouwd en er geen gebruik is gemaakt van hijskranen of andere machines. Heel indrukwekkend toch?!

Plage Yoff

Strand Plage Yoff

Een ander populair strand is Plage Yoff. Alhoewel ik dit zelf nog nooit heb gedaan, heb ik gehoord dat je hier goede surflessen kunt nemen! Als je hier naartoe gaat zal je ook veel surfers tgenkomen en groepen die surflessen nemen. Naast dat je perfect kan genieten van wat afkoeling door te zwemmen of te surfen, is Plage Yoff ook prima geschikt om te lunchen of te werken. Zoals ik eerder al aangaf is het op het strand namelijk ideaal om vers gebakken vis te eten!

In de volgende post neem ik jullie graag mee door de geschiedenis. Bereid jullie voor op (heel) veel zon, gezelligheid, zee, geschiedenis, zand en veel meer in de aankomende posts :). Ben jij al eens in Senegal geweest? Deel vooral jouw ervaringen, vind ik leuk!

Khady | www.senegalesetwisted.com | Facebook | Instagram | YouTube |

Khady in Senegal

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: