,
darryl-op-wereldreis

Darryl (45) legde op haar 42ste alles stil en ging op wereldreis

Een goede baan, een mooie onderneming en een koopwoning in Amsterdam. Dat had Darryl allemaal. Toch besloot ze drie jaar geleden, op haar 42ste alles stil te leggen voor een wereldreis. Nu drie jaar later, deelt ze haar verhaal. Met ons, en binnenkort ook in haar eerste boek. Hieronder lees je het verhaal van Darryl en haar keuze om op wereldreis te gaan.

Achttien maanden en een beetje

“Op 25 juli 2017 ben ik vertrokken, en op 5 februari 2019 landde ik weer op Schiphol. Ik heb dus 18 maanden en een beetje in mijn eentje gereisd. Ik was 42 jaar toen ik ontslag nam, mijn appartement in Amsterdam verkocht en besloot mijn bedrijf stil te leggen. Nu ben ik 45 jaar (op 29 november word ik 46) en lanceer ik op mijn verjaardag mijn eerste boek.

De reden van mijn vertrek was meerledig. Mijn werk kabbelde voort. Ik was niet ongelukkig maar zeker niet gelukkig. Zekerheid en vastigheid vond ik vóór mijn reis erg belangrijk. Er zat weinig speling in bij mezelf over wat wel en niet kon. Zo hielden de vragen over waar het leven uit bestaat mij bezig: bestaat het leven nu echt alleen uit werken en promotie maken? Die voldoening bleef uit bij het bestijgen van de carrièreladder dus ik ging op zoek naar voldoening op een andere manier.

Lees ook: Amariah (25) ging trouwen met haar grote liefde, maar toen kwam de coronacrisis

De inzichten waren goud

Als onderneemster dacht ik meer bij te kunnen dragen aan de maatschappij, dus begon ik mijn bedrijf naast mijn vaste baan. Ik had een bedrijf genaamd Brainart en hielp kinderen met dyslexie, dyscalculie, ADD en ADHD met de Davis Methode. Na vier jaar ondernemen had ik veel geleerd, maar slechts vier klanten aan me weten te binden. Vanaf het begin liep het stroperig en moeizaam. Maar de inzichten zijn nu achteraf mijn goud.

Ook had ik in 2009 een appartement gekocht in Amsterdam en vanaf het begin werd de relatie tussen mij en de bovenburen op proef gesteld. Jarenlange lekkages van de buren in mijn appartement op verschillende plekken was de reden dat onze prille burenrelatie op de proef werd gesteld. Ik werd getreiterd, geïntimideerd, bedreigd en beledigd. Deze burenruzie heeft me geleerd uit mijn eigen schaduw te stappen, te gaan staan voor wat ik belangrijk vind, mezelf uitspreken en mijn plek te claimen.

Mijn mooiste leven leiden

En mijn liefdesleven…tja…wat betekent dit? dat zegt denk ik voldoende. Alles tezamen en de uiteindelijke confrontatie met mijn buren zorgde ervoor dat ik mezelf één vraag stelde: ‘Wat wil ik wèl? Wat wil ik beleven?’ Het antwoord was er meteen….een wereldreis maken! Ik liet mijn huis, werk, vrienden, familie, vertrouwde omgeving, vastgeroeste gewoonten achter om terug te komen met dat gevoel van vrijheid om te kunnen doen en laten wat ik wil.

In die 18 maanden tijd heb ik 32 landen bezocht. Tijdens het reizen ben ik zoveel mensen tegengekomen die het stoer, of tof vonden dat ik die stap durfde te maken maar voor mij voelde het niet stoer, het voelde kloppend. Zij wilden ook heel graag doen wat ik had gedaan of in ieder geval hun eigen leven zo omgooien dat je je mooiste leven leidt. En dan kwamen de bezwaren naar boven borrelen want ja zij konden dat niet want…

Lees ook: Keisha (25) over online daten tijdens quarantaine “voor ik het wist had ik twee apps op mijn telefoon”

Anderen motiveren en inspireren

Mezelf bevrijden van de begrenzend denken en handelen vanuit jezelf is een belangrijke steppingstone geweest wat ik heb geleerd tijdens het reizen. De mening van anderen te laten voor wat het is en de verwachting van de maatschappij is iets waar jezelf een andere betekenis aan kan geven. Die vrijheid gun ik iedereen. Leven vanuit je hart en dat stemmetje durven volgen. Terugkijkend op wat ik heb meegemaakt heb ik niet alleen een fysieke reis gemaakt maar ook een reis van binnen en met die inzichten wil ik graag anderen motiveren en inspireren om hetzelfde te doen.

Het duurde even maar ik realiseerde me dat ik mezelf uit mijn eigen gevangenis van beperkingen had bevrijd. Dat is één van de mooie inzichten geweest vanuit waar ik mijn boek “de wereld ligt aan je voeten” heb geschreven. Mijn manuscript ligt nu bij de uitgever. In mijn boek heb ik naast mijn eigen inzichten ook vijf interviews opgenomen van andere vrouwen die op hun eigen manier hun leven hebben omgegooid.

De sleutel om te veranderen heb je ten alle tijden zelf in de hand. Veranderingen hoeven niet altijd grootst te zijn, je kunt ook klein beginnen. En als je op één gebied iets verandert, veranderen op andere vlakken de dingen ook. Blijf dus niet afwachten op het perfecte moment, want die gaat nooit komen. Begin gewoon en je zult verbaast zijn waar je aan het eind van het jaar zult staan me je doelen.”

Kan je niet genoeg krijgen van het verhaal van Darryl (op wereldreis). Neem dan een kijk je op darrylhoefdraad.nl en wees als eerste op de hoogte omtrent alle ontwikkelingen van haar boek.

Photo: Renate Broere van flashbackfotografie


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: