stripboeken voor kinderen

De leukste stripboeken voor kinderen van alle leeftijden

De Kinderboekenweek is helaas voorbij, maar gelukkig staat de herfstvakantie voor de deur. Genoeg tijd voor onze kinderen om lekker in de boeken te duiken dus! Lezen draait voor kinderen om leesplezier en kids halen vaak meer plezier uit het lezen van stripboeken. Daarom hebben we stripboeken tips voor kinderen van alle leeftijden op een rijtje gezet!

De leukste stripboeken voor kinderen:

1.

Dromen van Sugira/ Sugira en de strijd tegen de mondmonsters 7+

Sugira is een 7-jarig meisje. Ze woont samen met haar moeder, Kamaliza en houdt niet van tandenpoetsen. Op een nacht, als Sugira slaapt, droomt ze over een magische plek. In haar dromen bevindt ze zich in het rijk van haar mondholte, de wereld van de goedaardige microben “Imitana”. Helaas wordt het vredige bestaan van de Imitana bedreigd door de kwaadaardige microben. De strijd barst los en alleen Sugira kan de goede microben redden. Gaat het haar lukken?

Dit stripboek is voor het eerst gepubliceerd in Rwanda en door Uitgeverij Wilde Haren naar Nederland gehaald. Dromen van Sugira is vertaald door Munganyende Hélène Christelle.

2.

Mofodron no hebi fu prey 16+

Stimofo strips, bekend van Mijn eerste woordjes in het Sranan, creërde dit stripboek met de welbekende strips van Winston en zijn oma. Let wel op: enige basiskennis van de Surinaamse taal zal je helpen om alles goed te volgen.

Het motto van Stimofo Strips is: maak door middel van Stimofo Strips kennis met het Sranan, één van de talen van Suriname.

stripboeken voor kinderen

3.

Suriman 7+

Suriman is het stripboek over een Surinaamse superheld die vecht tegen het onrecht veroorzaakt door zijn aartsrivaal Wiesman. De superheld Suriman krijgt namelijk de opdracht van de ouderlingen om Wiesman terug naar huis te brengen. Maar daarvoor moet hij eerst in Paramaribo het kantoor van de schurk binnendringen.

Naast de Suriman strip schrijft schrijfster Renate Stüger ook educatieve samenleesboeken, speciaal voor de kleintjes.

Geschreven door: Loulou Drinkwaard van Uitgeverij Wilde Haren | Beeld: Marta Wave

Meer lezen?

Blog at WordPress.com.

%d