,
tips-vagina-gezond

Met deze tips houd je je vagina gezond

Wij weten allemaal dat het ontzettend belangrijk is dat je intieme zone gezond en schoon is. Niemand houdt van nare geurtjes of van andere ongemakken down there. Het is niet alleen onfris en niet fijn voor jezelf, maar ook je lover zal er niet zo blij mee zijn. Daarom besteden wij vandaag lekker veel aandacht aan je beste vriendin. Met deze tips houd je je vagina gezond.

Zoals wij altijd zeggen, begint alles met een gezonde levensstijl. Voldoende water drinken, gezond eten en genoeg bewegen, zorgen voor een gezond lichaam en ook voor een gezonde vagina. Houdt daarom een gezonde levensstijl aan, niet alleen als je iets verandert wilt zien, maar gewoon altijd.

Wassen met of zonder zeep?

Je hoort veel verschillende verhalen over hoe je je vagina nou goed schoon krijgt. Sommige zweren bij het wassen met alleen water, anderen wassen het gewoon met douchegel en je hebt natuurlijk ook de speciale was emulsie zoals Lactacyd of Chilly. Uit onderzoek is gebleken dat je de gewone douchegel in ieder geval moet laten staan. Het brengt namelijk onze zuurgraad daarbeneden in de war. Daardoor heb je eerder kans op een schimmelinfectie, en dat willen wij natuurlijk niet!

Tegenwoordig zijn er ook vele was emulsies op de markt, die wetenschappelijk zijn getest en beweren voor een juiste pH-waarde te zorgen. Uit ervaring weten wij dat het voor de ene vrouw wel heel goed werkt, en bij de andere juist voor irritatie zorgt. Het hangt dus af van wat je zelf prettig vindt. Ook kan je het old school doen en een vaginaal stoombad nemen.

Je vagina heeft lucht nodig

Je vagina heeft lucht nodig, daarom is het belangrijk goed op je kleding te letten. Veel te strakke kleding, cameltoes en satijnen ondergoed zijn een no-go. Wil je je vagina zo gezond mogelijk houden, dan is het verstandig zoveel mogelijk katoen ondergoed aan te trekken. Natuurlijk wil je af en toe ook gewoon lekker spannend doen, maar je vagina wordt gewoon echt niet blij van al die verschillende stofjes ondergoed.

Ook belangrijk is dat je je maandverband, tampons en inlegkruisjes niet te lang draagt. Draag je overdag inlegkruisjes, doe ze ‘s avonds dan in ieder geval uit. Zo heeft je vagina ‘s nachts de ruimte om te luchten.

Katoen, katoen, katoen

Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat onze tampons, maandverband en inlegkruisjes vol met schadelijke stoffen zitten. Sommige zelfs zo schadelijk, dat ze kankerverwekkend zijn. Gelukkig zijn er vele merken die daarop inspelen en nu 100% katoenen tampons, maandverband en inlegkruisjes verkopen. Denk bijvoorbeeld aan het Nederlandse merk Yoni.

Let op! Het dragen van katoenen producten verminderd niet de kans op het Toxic Shock Syndrome (TSS). Daarom moet je gewoon regelmatig je tampons blijven verwisselen!

Heb je nog meer tips voor het gezond houden van je vagina? Laat ze dan hieronder achter.

Deze artikelen over gezondheid vind je vast ook leuk:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: