pinterest-droomleven

Pinterest is perfect voor het creëren van je droomleven; en dit is waarom

Leef jij jouw droomleven? Ontzettend fijn! Maar ben je hem nog hard aan het creëren? Dan kan Pinterest jou daar ontzettend goed bij helpen. De handige app is namelijk één groot moodboard, een moodboard met beelden van jouw ideale leven. Tenminste, dat is als je het goed doet. Zelf ben ik groot fan en gebruik ik Pinterest ook voor het creëren van mijn droomleven. Wil je weten waarom en hoe ik dat doe? Scrol dan snel verder.

Ken jij Pinterest al? Nog niet? Dan zal ik het even kort uitleggen. Pinterest is een applicatie waarop je beelden (afbeeldingen en korte video’s) kan delen met de hele wereld. Deze beelden, en die van andere Pinterest-gebruikers, kan je opslaan op een door jou gecreëerd board. Dat Pinterest-board is dan een verzamelplaats van ‘pins’ met hetzelfde thema. Zo zijn populaire thema’s: bruiloften, wintermode en gezonde recepten. Deze ‘pins’ kan je altijd terugkijken en toepassen in het dagelijks leven wanneer het jou uitkomt.

Raak geïnspireerd

Bij het samenstellen van een Pinterest-board ga je actief op zoek naar beelden die volgens jou op dat board passen. Er is ontzettend veel keuze, waardoor je vanzelf kiest voor de beelden die jou aanspreken. De dingen die je mooi vindt, of die jou inspireren. Het is dus de perfecte app voor het opdoen van inspiratie voor jouw droomleven. Hoe ziet jouw droomleven eruit? Jouw droomhuis? Wat eet je? Hoe ga je gekleed? Waar ga je op vakantie? Het voordeel is dat je zo groot kan dromen als je zelf wilt. Dat doet iedereen op Pinterest, er is niemand die je gek aankijkt als jouw droomhuis 15 slaapkamers en 13 badkamers heeft, elk in een andere stijl.

Een goede tip is om te denken aan elk aspect van jouw droomleven en daar een Pinterest-board voor te creëren, zo heb ik niet alleen een board voor interieur en de inhoud van mijn kledingkast, maar ook een board met dingen die mij blij maken, kunst die mij inspireert en lekkere recepten voor wanneer ik eindelijk de stap naar veganistisch eten maak. De keuzes die je op Pinterest maakt zijn geheel jouw eigen. Je kan het anoniem doen, maar ook gevolgd worden door mensen die jouw ideeën net zo leuk vinden als jij zelf.

Waarom het werkt

Pinterest is te vergelijken met een moodboard. In plaatst van het uitknippen en opplakken van de plaatjes die jou inspireren, sla je ze gewoon op. Je hebt meer keus en jouw moodboard is nooit af. Wil je iets niet meer, verwijder je de ‘pin’ gewoon en kies er een andere voor in de plaats. Door regelmatig op jouw Pinterest te kijken, of eraan te werken, raak je gemotiveerd om aan je droomleven te werken. Zelf krijg ik een enorme energyboost van een paar minuten scrollen op Pinterest en kan ik daarna weer creatief aan de slag met de rest van de dag.

Omdat de beelden die je opslaat passen bij wie je bent heeft Pinterest een ander effect op je mentaal welzijn dan bijvoorbeeld Instagram. Op Instagram word je constant geconfronteerd met het leven van anderen en ben je snel geneigd om te vergelijken, met gevoelens als FOMO (Fear Of Missing Out) tot gevolg. Op Pinterest speelt dat een stuk minder. En het is bewezen dat wanneer jouw dromen echt jouw dromen zijn en niet die van je beste vriendin of je favoriete influencer, je het werken aan die dromen langer volhoudt.

Ik heb wel eens de tips gekregen om ‘s ochtends als eerst de Pinterest-app te openen, in plaats van sociale media. Zo begin je de ochtend met de focus op jezelf, wat jou inspireert en je eigen doelen. En niet die van de ander. Natuurlijk is het fijn om de dag zonder je telefoon te beginnen, maar lukt dat nog niet helemaal, dan is dit een fijn compromis. 


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: