kroeshaar-verzorging-bij-kinderen

Kroeshaar verzorging bij kinderen

Kroeshaar heeft net iets meer aandacht en tijd nodig dan welk type haar dan ook. Door de kinks & coils wordt het vaak bestempeld als onhandelbaar. Maar niets is minder waar! Zodra jij kroeshaar leert verzorgen, ga je merken dat het helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn. In dit artikel geef ik jou tips voor kroeshaar verzorging bij kinderen. Benieuwd wat deze zijn? Lees dan gauw verder!

Een hair regimen ontwikkelen en aanleren

Als je al eerder Engelstalige kroeshaar verzorging video’s heb bekeken, ken je de term hair regimen misschien al. Dit zijn in feite leefregels voor je haar. Deze leefregels helpen jou je haar in tip top conditie te houden door bepaalde stappen te volgen.In de kroeshaar verzorging voor kinderen maar ook voor jezelf, kan dit enorm veel tijd schelen.

Ook is het makkelijker deze aan (jouw) kinderen aan te leren. Je maakt een schema die zowel bij het haar als bij jullie life style past. Denk dan bijvoorbeeld aan één keer in de week vlechten/ twisten. Om de twee weken het haar wassen en één keer in de maand een deep conditioner/ haar masker doen.

Hydratatie is jouw nieuwe favoriete woord

Een van de belangrijkste stappen in kroeshaar verzorging bij kinderen is de hydratatie. Door het haar van jouw kind(eren) goed te hydrateren, voorkom je onnodig breken. Maar hoe zorg je voor die hydratatie? De simpelste en makkelijkste stap is water toe te voegen in je regimen.

Wanneer ik het over hydratatie heb, bedoel ik niet dat je elke dag het haar van een kind moet wassen. Nee, het gaat om bewuster hydratatie toevoegen in de haarverzorging. Dat betekend zowel van binnen door meer water te drinken als van buiten. Probeer bijvoorbeeld het haar alleen te kammen wanneer het vochtig/ nat is. Dit kamt ten eerste makkelijker en doet minder pijn bij de kids en zorgt er daarnaast ook voor dat het haar minder snel breekt.

Een stijl die lang houdt

Een tip die ik iedereen met kroeshaar kan geven is om zo min mogelijk aan je haar te zitten. Kies een stijl uit en laat je haar minimaal een week en als het kan zelf langer zo zitten. Vlechten, twists of een knot. Dit zijn stijlen die over het algemeen een langere ‘levensduur’ hebben. Ze blijven er goed uitzien en je hoeft het weinig tot niet bij te werken.

Waar je rekening mee moet houden is dat de stijl die je kiest niet te strak zit. Bij kinderen die (nog) niet kunnen praten is de regel: ‘liever te los als te strak’. Is jouw kind communicatief al wat sterker, stel dan gepaste vragen tijdens het haar doen. Doet dit pijn? Zit dit te strak? Kinderen weten vaak heel goed wat zij prettig en minder prettig vinden.

Geef de kinderen ook complimenten over hun haar. Niet alleen wanneer de braids/ twists vers van de pers zijn maar ook wanneer ze een beetje frizzy zijn. Zo help je ze van hun haar te houden en het te accepteren in alle staten.

Welke tips van de kroeshaar verzorging bij kinderen pas jij al toe?

Lees ook:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: