,

Leren van Iyanla Vanzant: Dit zijn haar vier levensmantra’s

Iyanla Vanzant is er om het leven van anderen te fixen. Waarschijnlijk ken je haar wel van het Amerikaanse tv-programma ‘Fix My Life’, waarin Iyanla haar gasten begeleidt naar een beter leven. Natuurlijk heeft de spirituele coach, net als ieder ander, wel eens moeilijke periodes in haar leven. Hoe zij daarmee omgaat? Iyanla Vanzant keert zich bewust naar haar vier levensmantra’s, en dealt met haar issues like a boss.


De vier levensmantra’s die Iyanla Vanzant helpen, kunnen ook voor jou een grote hulp zijn. Ook ik heb persoonlijk ervaren dat het helpt om tijdens moeilijke tijden naar jezelf terug te keren en mantra’s op te zeggen, hardop of in jezelf. Dit zijn de vier mantra’s die Iyanla met de Amerikaanse Essence besprak…

1. “Er is niets om bang voor te zijn”

“Als ik iedereen ervan kon overtuigen dat er niets is om bang voor te zijn. Blijf gewoon doorgaan, blijf ademen…”

Er is mij ooit verteld dat het ergste dat je als mens kan overkomen het ervaren van gevoelens is. En ja, gevoelens kunnen behoorlijk vervelend zijn, maar ze zijn ook tijdelijk. Volgens Iyanla is er dan ook niets om bang te zijn dan voor angst zelf, en als iedereen dat zou beseffen, wij allemaal een stukje dichterbij onze dromen zouden komen.

2. “Adem”

“Omdat wanneer mensen van streek raken, ze stoppen met ademen.”

Dit kan je zowel letterlijk als figuurlijk nemen. Soms ervaar je zoiets heftigs dat het verstikkend werkt. Het is dan belangrijk dat je bewust op je ademhaling let, om zo weer tot rust komen. Het stoppen met ademen kan je echter ook minder letterlijk nemen, en bijvoorbeeld als stressen zien. Je geniet dan niet meer van het leven, en focust je enkel nog op het negatieve. Volgens Iyanla is het belangrijk deze dingen los te laten, en gewoon te ademen.

3. “Alle dingen zijn lessen die God mij wilt leren”

“Dit hier… dit heeft mij gered op momenten dat ik klaar was om iemand wat aan te doen…”

Of je nou in God gelooft of niet. Alle dingen die wij in het leven meemaken zijn lessen. Lessen voor nu of lessen voor later. Ook Iyanla beseft dat maar al te goed. Ze zegt dat ze met deze mantra is haar achterhoofd al door heel wat moeilijke tijden is gekomen. Dus voordat je ruzie maakt, herhaal je deze mantra, en stap je liefdevol uit de situatie.

4. “Vandaag begin ik een nieuw leven”

“Het maakt niet uit wat er gister is gebeurd, wat er vorige week is gebeurd of wat er vorige maand is gebeurd. Vandaag, hier en nu, dit moment… begin ik een nieuw leven.”

Kies elke keer bewust voor nieuw leven. Jij bent de enigste die jouw toekomst kan veranderen, aan je verleden kan je niets meer doen. Heb je dus het idee dat je geen kant meer op kan, kies dan voor een nieuw leven, voor een nieuwe jij.

Thank you, Iyanla.

Verder lezen?


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: