,
voedingsmiddelen-donkere-vrouw

Deze voedingsmiddelen heb jij als donkere vrouw nodig

Voeding kan voor je werken óf tegen je. Ben jij als (jonge) donkere vrouw je bewust van welke voedingsmiddelen voor je werken ? Ontdek welke voedingsmiddelen je krachtig laten voelen en je vanbinnen uit laten stralen!

1. Vette vis

Met stip op nummer 1: vette vis! Vette vis is gezond om vele redenen maar voor de donkere vrouw is dit voedingsmiddel een goede bron van vitamine D. Wist je dat donkere vrouwen in Nederland over het algemeen minder vitamine D aanmaken en zo een tekort oplopen? De zon schijnt hier in Nederland aanzienlijk minder dan in de tropen. En door het goud in onze huid, melanin, maakt de donkere vrouw relatief minder snel vitamine D aan bij blootstelling aan (zon)licht.

Laat vitamine D nou nét mega belangrijk zijn voor een goede energie huishouding, spierwerking en sterke botten. Bovendien functioneert het ook als een natuurlijk antidepressivum in de donkere wintermaanden (dag winterdip)!

Help je lichaam dus een handje en zorg voor minimaal 2x per week vette vis op het menu. Vette vis is één van de weinige voedingsmiddelen welke een redelijke gehalte aan vitamine D bevat. Bij vette vis kun je denken aan zalm, makreel, haring maar ook aan sardines. Voor voldoende vitamine D op dagelijks niveau kun je ook nog kiezen voor een kwalitatief vitamine D supplement als aanvulling.

2. Groene bladgroenten

Menstruerende vrouwen, en dan maakt het niet uit of je een zware of lichte menstruatie hebt, hebben bij bloedverlies ook een mate van ijzer verlies. Respecteer je lichaam hierin en zorg voor voldoende ijzer inname maar zeker wanneer de tijd van de maand daar is. Dit lukt je al vrij gemakkelijk door wekelijks een verscheidenheid aan verse bladgroenten zoals spinazie, waterkers, andijvie of snijbiet te nuttigen.

Hoe verser deze groenten zijn hoe weldadiger voor je gezondheid. IJzer uit deze bladgroenten neemt je lichaam het beste op wanneer ze roergebakken zijn of nét niet helemaal gaar gekookt, zo gaan de goede eigenschappen van deze voedingsmiddelen niet volledig verloren bij de hitte van het bereiden. Je lichaam zal je belonen met een goede werkcapaciteit in plaats van een abnormale vermoeidheid. Welke vaak het geval is bij een ijzer tekort. En nog een fijne bijkomstigheid: minder haaruitval. #hairgoals #hellolonghair

3. Groente thee

Dit groene goedje konden we je niet onthouden. Groene thee zoals bijvoorbeeld verse muntthee, bevat diverse mineralen welke onder andere een hoge bloeddruk verlagen. Dit is gunstig ter voorkoming van nare beroertes. Door de antibacteriële werking van groene thee boost het ook je immuunsysteem. En wist jij dat dit groene drankje ook kan helpen tegen stemmingswisselingen? Handig tegen de winterdipjes!

Drink daarom dagelijks minimaal twee koppen verse groene thee (het liefste meer) en zuiver je lichaam vanbinnen uit.

4. Tropisch fruit

We hoeven jullie vast niet te overtuigen van deze laatste tip, tropisch fruit nuttigen wij black girls maar al te graag! Ze verwarmen je tropisch hartje en brengen je even terug naar je roots.

De gezondheidsvoordelen van tropische vruchten zoals ananas, papaja, mango en kokos variëren van ontstekingsremmende eigenschappen tot de verbetering van de stoelgang.  En zijn bommetjes aan vitaminen en mineralen. Bovendien smaken ze gewoon heerlijk! Een goede keuze dus als gezonde snack. Onthoudt wel, alles met mate en variatie is key.

Welke voedingsmiddelen, die de donkere vrouw nodig heeft, vergeet jij wel eens?

Foto door August de Richelieu via Pexels

Lees ook:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: