,
JOMO nieuwe FOMO

Je maakt JOMO de nieuwe FOMO met deze 3 tips

FOMO; Een term die het afgelopen decennium digitaal regelmatig langskwam. To the point dat het zelfs in volksmond gebruikt werd. The Fear Of Missing Out is een fenomeen dat al jarenlang bestaat, maar pas echt is toegenomen door sociale media. Wij draaien het om en maken JOMO de nieuwe FOMO. The Joy Of Missing Out.

What is JOMO, you ask?

Je weet wel, wanneer je vrienden met z’n allen naar dat Instagram worthy restaurant willen. Maar jij eigenlijk niet wilt gaan, omdat je op je centjes wilt letten, en je toch gaat ‘cause of your fear of missing outSounds familiar? Is niet erg. We hebben er ons de afgelopen jaren allemaal wel eens schuldig aan bevonden. We zijn allemaal wel eens bang geweest dat we iets missen door niet aanwezig te zijn.

Ik had het ook. Thuis zitten en daarna foto’s van familie op Instagram voorbij zien komen en highkey wishing I was there. Dat was totdat ik “The Subtle Art of Not Giving a Fuck” las (highly recommendable, by the way) en ik juist JOMO begon te ervaren. JOMO is het prachtige antoniem van FOMO en staat voor “the Joy Of Missing Out”. That’s right, we can experience joy by missing out! Hoe?


Clean up your social media accounts

house party dancing GIF by Bounce

Zoals eerder vermeld is FOMO toegenomen, mede dankzij sociale media. Bepaalde accounts zijn letterlijk gecreëerd om het in ons te triggeren. Het is daarom een goed idee om je sociale media accounts te ontdoen van deze accounts. Net als de accounts die je shit laten voelen over je lichaam, but that is for some other time.

Wees eerlijk tegen jezelf. Welke accounts geven je het gevoel dat je er per se bij moet zijn om er toe te doen? Als het vrienden van je zijn, hoef je ze niet meteen te ontvolgen. You can just mute them. Even goede vrienden, en jij meer mentale rust.

Get comfortable with being uncomfortable

girl hair flip GIF by Shalita Grant

Om nog even terug te komen op het gebruik van sociale media. Raak je lichtelijk in paniek wanneer je telefoon niet bij je is? How about you start to embrace that panic and get comfortable with the feeling of not having your phone? Je telefoon niet constant bij je hebben is namelijk een stap tot het wennen aan alleen zijn. And once you get comfortable being by yo’self… Issa whole new you, trust me.

Treat yo’self

Robert E Blackmon GIF

Is inmiddels mijn levensmantra geworden. Maar het werkt wel. Wanneer anderen de hele nacht weg aan het dansen zijn, kun jij ervoor kiezen om jezelf op een andere manier thuis te verwennen. Koop een goedkope fles wijn, sla die snacks in, en kijk naar die documentaire van die serial killer waar je met die vrienden nooit naar had kunnen kijken. Met deze tips maak je JOMO de nieuwe FOMO.


Meer lezen zoals “The Subtle Art?”

var bol_sitebar={“id”:”bol_1579241579653″, “baseUrl”:”partner.bol.com”,”urlPrefix”:”https://aai.bol.com/openapi/services/aai/”,”productId”:”productid=9200000056625922″,”familyId”:”9200000056625922″,”site_id”:”59061″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”deliveryDescription”:true,”button”:true,”link_name”:”The%20Subtle%20Art%20of%20Not%20Giving%20a%20F*ck%2C%20Mark%20Manson”,”link_subid”:””,”background_color”:”#FFFFFF”,”text_color”:”#CB0100″,”link_color”:”#0000FF”};https://partner.bol.com/promotion/static/js/partnerProductlink.js
var bol_sitebar={“id”:”bol_1579241628566″, “baseUrl”:”partner.bol.com”,”urlPrefix”:”https://aai.bol.com/openapi/services/aai/”,”productId”:”productid=9200000095168033″,”familyId”:”9200000095168033″,”site_id”:”59061″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”deliveryDescription”:true,”button”:true,”link_name”:”Everything%20is%20f*cked%2C%20Mark%20Manson”,”link_subid”:””,”background_color”:”#FFFFFF”,”text_color”:”#CB0100″,”link_color”:”#0000FF”};https://partner.bol.com/promotion/static/js/partnerProductlink.js

Deze artikelen vind je vast ook leuk:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: