,
find-your-way-back

How to find your way back, als je het allemaal even niet meer weet

Life happens. Af en toe overrompeld het leven je. Zo erg dat je uit balans gebracht wordt en het allemaal even niet meer weet. Het overkomt iedereen en hoort bij het leven. Maar dat het bij het leven hoort betekent niet dat wij geen verandering in onze situatie mogen brengen. Daarom ontdek je hieronder onze tips voor het terugvinden van jouw weg als je het allemaal even niet meer weet. Find your way back. 

Uit balans

Het is heel normaal om af en toe uit balans te raken. Je merkt het snel genoeg op. Je zit niet zo lekker in je vel, bent erg snel geprikkeld en je hebt nergens zin in. Het kan zijn dat er lichamelijke klachten bij komen kijken zoals hoofd- en spierpijn. Belangrijk is dat je je bewust wordt van wat er in je lichaam gebeurt en opzoek gaat naar een oplossing. Die disbalans is namelijk geen fijne plek om in te blijven hangen.

De disbalans blijft niet voor altijd, daartegenover staat dat een balans ook geen vast gegeven is. In het leven gebeuren er dingen die ons uit balans halen en dat is iets dat wij niet kunnen voorkomen. Denk aan stress, slaaptekort, overspanning, het verliezen van een naaste of een gebroken hart. Belangrijk is dus dat wij leren om onze disbalans in balans om te zetten.

Lees ook: Dit is hoe jouw menstruatie en zelfvertrouwen met elkaar in verband staan

Find your way back

Pak je rust

Het belangrijkste is om voldoende uit te rusten. Zeg wat afspraken af, zonder je daar schuldig over te voelen, en rust lekker uit. Uitrusten is ook even je telefoon aan de kant zetten. Via sociale media komt er namelijk nog van alles binnen dat je op dit moment niet zo goed kunt gebruiken.

Wat heb ik nodig?

Ga bij jezelf na wat je nodig hebt om je beter te voelen. Ervaar je stress vanwege je werkdruk? Overleg dan met je werkgever over hoe je de taken beter kan verdelen. Ligt het aan iets wat minder eenvoudig op te lossen is, neem daar dan ook meer tijd voor. Niet alles in het leven heeft een logisch antwoord en soms moet je gewoon door nare gevoelens heen voordat het beter gaat.

Lees ook: 4 redenen waarom je vaker offline zou moeten gaan

Wie heb ik nodig?

Schaam je daarbij niet om de hulp van vrienden en professionals in te roepen. Vaak willen wij onze problemen zelf oplossen, maar gaat het zoveel makkelijker met de hulp van de mensen om ons heen. En dat stemmetje in je hoofd dat jou vertelt dat ze niet op jouw problemen zitten te wachten, houdt je voor de gek. Durf dus gewoon anderen te benaderen met jouw hulpvraag.

Vier je overwinningen

Vaak lijkt het alsof er niets goed gaat. Maar wees realistisch en besef dat er ook heel wat goed gaat. Vier die dingen dan ook en wees dankbaar voor het al het moois in jouw leven. Dankbaarheid is de sleutel naar geluk. Je zult het snel genoeg ervaren.

Photo by Dom Aguiar on Unsplash


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: