,
geld-besparen-coronacrisis

Een paar handige tips om jouw emotionele eetbuien tegen te gaan

Eten en ik hebben een enorm hechte relatie. Eten is er wanneer ik blij ben, wanneer ik iets te vieren heb en tijdens mijn PMS. Maar ook wanneer ik mij down voel. Dan eet ik veel. Heel veel. Zo een beetje alles wat ik vinden kan. En ja, heel gezond is dat niet. Een feit is dat wij eten nodig hebben om te overleven, maar ongezond en teveel eten kan ook ontzettend nare gevolgen hebben. Daarom vind je hieronder een paar handige tips om jouw emotionele eetbuien tegen te gaan.

Comfort food

Een emotionele eetbui is niet hetzelfde als gewoon trek of honger hebben. Een emotionele eetbui ontstaat vaak abrupt en valt aan één of meerdere emoties te linken. Mensen met emotionele eetbuien zijn een leegte aan het vullen. Daarom is het positieve effect van zo een eetbui vaak tijdelijk, en blijft er vaak genoeg een gevoel van schaamte achter.

Ga dan wortels of aardbeien eten, denk je misschien. Maar bij zo een eetbui horen meestal specifieke verlangens. Het welbekende comfort food. Eten dat meestal ongezond is, maar vooral heel lekker. Een emotionele eetbui zorgt er niet alleen voor dat je een heleboel ongezond eten binnenkrijgt, maar voorkomt ook dat je op de juiste manier met je emoties om leert gaan (aldus healthline).

Emotionele eetbuien tegen gaan

Het begint met het (h)erkennen van jouw probleem. Een enkele eetbui kan natuurlijk geen kwaad. Maar als je de eetbui gebruikt om stress tegen te gaan of verdriet te “verwerken” dan is er toch echt wat meer aan de hand. Als je weet dat je een probleem hebt, kan je op zoek naar een gepaste oplossing. En omdat je zo ver in dit artikel bent gekomen, kunnen wij vast eerlijk tegen elkaar zeggen dat wij allebei een probleem met emotioneel eten hebben. Bij mij gaat het steeds beter, ik hoop ook bij jou.

Nu je hebt erkent dat je een probleem hebt, heb je waarschijnlijk wat aan de onderstaande tips:

Photo by Obi Onyeador on Unsplash

Deze artikelen over gezondheid vind je vast ook interessant:


Blog at WordPress.com.