Dit zijn de 5 leukste vakantielanden in Afrika

De zomervakantie is hier en misschien heb je nog geen idee wat je deze vakantie wilt doen. Dan raden wij jou aan om het vliegtuig te pakken naar een land van keuze in Afrika. De landen zijn daar niet alleen ontzettend mooi om te zien, je kunt opzoek naar je roots en je ondersteunt de lokale bevolking door middel van toerisme. Dit zijn de 5 leukste vakantielanden in Afrika.

Het continent Afrika telt maar liefst 54 landen. Het is dus onmogelijk om ze dit jaar nog allemaal een bezoekje te brengen, daarom hebben wij er een paar voor jullie uitgekozen, die echt een bezoekje waard zijn. Ze zijn volgens ons, de leukste vakantieland in Afrika.
 

Zanzibar

vakantie-landen-afrika

Zanzibar is een eiland dat behoort tot het land Tanzania. Het eiland is omringt door prachtig blauw en warm water. Perfect voor de echte waterliefhebbers onder ons dus. Zo is er voor de echte fans de Safari Blue, een experience waarbij je gedurende een hele dag de kans krijg om te zeilen, te snorkelen en te genieten van de lokale keuken. Gedurende de dag kom je waarschijnlijk ook nog een paar dolfijnen tegen. Heerlijk genieten dus.
 
Zanzibar heeft dankzij het kolonialisme ook een rijke geschiedenis, dus als je geïnteresseerd bent in de historie, is een tour over het eiland, zeker je tijd waard.
 

Zuid-Afrika

zuid-afrika
Zuid-Afrika is natuurlijk het land van Nelson Mandela en de Tafelberg, maar er is nog veel meer moois te ontdekken in Zuid-Afrika. Zo heeft het land meerdere wildlife parken, waar je op bezoek kunt bij Nala, Simba and friends. Maar naast de wilde natuur heeft Zuid-Afrika ook mooie witte stranden om het avontuur met wat rust af te wisselen.
 
En natuurlijk kan je de Tafelberg beklimmen. Maar naast de Tafelberg zijn er nog vele andere bergen die beklommen kunnen worden. Zuid-Afrika is daarom het perfecte land als je behoefte hebt aan een wat actievere vakantie.
 

Ghana

ghana-vakantielanden-afrika
Voor velen in een bezoek aan Ghana, als thuiskomen. Voor de dames onder ons die daar geen familie hebben, is het nog steeds een echte aanrader. Zo is Ghana rijk aan prachtige watervallen en mooie stranden. Natuurlijk haal je al jouw essentials daar gewoon zonder moeite op de markt. In het Mole National Park kom je bovendien oog in oog met olifanten, buffels en antilopen.
 
Heb je geen behoefte aan een actieve vakantie, dan kan je in hoofdstad Accra ook heerlijk cultuur snuiven.
 

Gambia

gambia-afrika
Ook Gambia staat op onze must visit lijst. Het is niet alleen een mooi en natuurrijk land, de geschiedenis van het kolonialisme is nog duidelijk te zien. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het St. James Island en ontdek hoe de slaven gevangen gehouden werden voordat ze overzees vervoerd werden. Neem ook een kijkje in één van de musea of op de markten.
 
Gambia is in vergelijking met de andere landen een klein land, maar er is genoeg te zien en te beleven in het mooie Afrikaanse land.
 

Madagascar

madagascar-afrika

I like to move it! Move it! Madagascar is het op drie na grootste eiland ter wereld. Genoeg te zien en te doen dus. Breng bijvoorbeeld eens een bezoekje aan het regenwoud. Of ga snorkelen met de schildpadden aan de witte stranden. Madagascar staat ook bekend om haar Baobab bomen, zoals die hierboven afgebeeld staan.
 
In Madagascar kom je, omringt door natuur, goed tot rust. De perfecte afsluiting van een heftig schooljaar bijvoorbeeld.
 
Welke leukste vakantielanden in Afrika staan op jullie bucketlist?

Verder lezen?


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: