gewoontes-gelukkige-vrouw

Dit zijn 7 gewoontes van de gelukkige vrouw

Wij zijn allemaal opzoek naar geluk, toch? Maar geluk is geen continu gevoel, daarom is het belangrijk om niet te zoeken naar een gelukkig leven, ergens in de toekomst, maar de momenten van geluk in elke dag te zoeken. En ze natuurlijk te waarderen! Wat deze gewoontes zijn, lees je in deze blog. 

1.Gewoontes gelukkige vrouw: kiezen voor geluk

Het is belangrijk dat je elke dag opnieuw ervoor kiest om gelukkig te zijn. Plak desnoods een post-it op jouw spiegel met de tekst: choose happiness. Want jouw mate van geluk, hangt grotendeels van jezelf af. Vind je dit moeilijk (want dat is het zeker ook!), sta dan bewust stil bij de fijne momenten in jouw dag. Als je bijvoorbeeld onder de (iets te) warme douche staat of op de fiets naar huis geniet van de zon.

2.Gewoontes gelukkige vrouw: zij houdt van zichzelf

Self-love is key. Wij weten allemaal dat het belangrijk is om van onszelf te houden. Niet alleen vergroot het je zelfvertrouwen, en bereik je zo meer in verschillende aspecten van het leven. Maar het bevordert ook je gevoel van geluk. Als je het durft om van jezelf te houden, vallen alle verwachtingen van mensen om je heen weg, en kan je volledig voor jezelf en jouw geluk kiezen.

3.Gewoontes gelukkige vrouw: zij eet gezond en beweegt voldoende

Uit onderzoek blijkt dat onze voeding effect heeft op ons geluk. Zo lijkt het erop dat bepaalde voedingsstoffen, die bijvoorbeeld in fruit, verse vis en cafeïne zitten, ervoor zorgen dat er een hormoon in ons lichaam vrijkomt. Een hormoon die je gelukkig maakt! En hetzelfde geldt trouwens ook voor bewegen.

4.Gewoontes gelukkige vrouw: zij omringt zichzelf met de juiste mensen

Wij weten het van binnen allemaal, maar doen er gewoonweg niet altijd wat mee. Jezelf omringen met negatieve mensen heeft ook veel invloed op jouw gemoedstoestand. Maar daartegenover staat natuurlijk dat de juiste mensen jouw geluk kunnen bevorderen. Ga daarom opzoek naar een squad met meiden die net als jij kleine momenten van geluk kunnen creëren.

5.Gewoontes gelukkige vrouw: zij slaapt genoeg

Slaap is ontzettend belangrijk voor je lichaam. Je kan een paar dagen minder goed slapen, en al snel zul je een verschil in je gemoedstoestand ervaren. Je voelt je moe, chagrijnig, let minder goed op en wordt sneller boos. Gelukkig is de oplossing simpel: voldoende slapen!

6.Gewoontes gelukkige vrouw:  zij waardeert wat ze heeft

Dankbaarheid is een belangrijk aspect van geluk. Het maakt het verschil tussen het goede zien in de kleine dagelijkse dingen en het altijd maar wachten totdat er iets goeds op je pad komt. Begin en eindig de dag met dankbaarheid. Schrijf bijvoorbeeld dagelijks alles waarvoor je dankbaar bent op in een schriftje.

7. Gewoontes gelukkige vrouw: zij durft te vergeven

Vergeven betekent niet perse vergeten. Het betekent wel loslaten wat je niet kunt veranderen. Woede en wraak hebben alleen maar een negatief effect op jouw gevoelens. Er is niets mis met boos zijn, maar probeer er niet in te blijven hangen. Durf los te laten en gebruik je ervaring als een les voor de toekomst.

Dit waren de 7 gewoontes van een gelukkige vrouw. Welke hoort er volgens jou nog in het rijtje thuis?

Deze blogs vind je vast ook leuk:

 


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: