Yes! BOOHOO.com gebruikt onbewerkte foto’s van haar modellen

Eindelijk! Body positivity is al langere tijd een hot topic. Steeds meer vrouwen gaan houden van hun eigen lichaam, onafhankelijk van de vorm of maat. Foto’s van vollere vrouwen in bikini’s of nieuwe mama’s die trots zijn op hun striae gaan de hele wereld over. En krijgen duizenden, soms miljoenen likes op Instagram en Facebook.

En alhoewel de mode wereld steeds meer toegeeft aan de vraag van haar klanten, gebeurd het fotoshoppen nog veel te vaak. Zowel de ‘regular’ als de plussize modellen krijgen een laagje fotoshop over zich heen, waardoor al hun imperfecties bedekt blijven.

En nu heeft Boohoo.com weer een stap in de goede richting gedaan. De striae en andere imperfecties van haar modellen staan namelijk loud and proud op de site. Niets om je meer voor te schamen toch?

De advertenties van Boohoo.com zijn door meerdere celebrities opgepikt, oa ook door Chrissy Teigen. Ze gaan daardoor nu de hele wereld over. Naast Boohoo.com heeft bijvoorbeeld ook Missguided wel eens gebruik gemaakt voor onbewerkte foto’s.


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: