,
miyuko-money-mindset

Let’s Talk Mula: Miyuko (26) verdient €2250 per maand en deelt haar money mindset

Let’s Talk Mula! Money, doekoe, poen. Wij praten als een community veel te weinig over geldzaken, waardoor wij niet genoeg van elkaar leren. Over sparen en investeren bijvoorbeeld. Daarom ontdek je vanaf nu in ‘Let’s Talk Mula’ een (anoniem) overzicht van de inkomsten, uitgaven en money mindset van iemand zoals jij. Deze eerste keer spraken we met Miyuko over haar inkomen en money mindset.

Maandelijks inkomen: €2250
Maandelijkse vaste lasten: €1730

Sparen/investeren/beleggen: Helaas is dit in mijn situatie niet haalbaar. Ik ben wel bezig met kijken hoe dit mogelijk wordt, bijvoorbeeld: een andere baan, goedkoper wonen (huur is €1300). En wil een rekening openen waar ik alleen op kan storten en niet kan opnemen en zo toch maandelijks, al is het maar tien euro, geld overmaken.
Spaardoel: Ik wil graag sparen zodat ik een aantal hectare grond kan kopen om zelf sustainable te kunnen leven.

Money Mindset

“Mijn mindset is altijd geweest dat ik geld evil vind. Of beter gezegd, men hecht te veel waarde aan het begrip geld waardoor het vaak iets dat slecht is wordt. Maar je kan er ook hele goede dingen mee doen, if the mind is right. Ik werk keihard en doe veel, maar ik ben niet altijd goed uitbetaald, dus mijn persoonlijke relatie met geld is niet goed. Het liefst zou ik ook zonder geld leven en terugkeren naar de ruilhandel, maar dan op een manier waarop het binnen de huidige leefomstandigheden zou passen.

Van huis uit is mij altijd geleerd om geld apart te zetten voor onvoorziene situaties. En om altijd eerst je vaste lasten te betalen en dan te kijken naar leuke dingen om te kopen. Ook hoeft je geld niet altijd op, en moet het vooral niet gierig maken.
Zelf ben ik vrijgevig. Dat heeft denk ik niet met mijn mindset over geld te maken, maar eerder met wie ik ben als persoon. I would give the clothes of my back to help others. Dat ik zelf dan niets meer overhoud is in het verleden wel eens gebeurd, maar i’ve learnt my lessons.”

Let’s Talk Mula

Hoe heb je naar jouw huidige inkomen/spaarsaldo toegewerkt? Ik ben letterlijk de ladder opgeklommen. Mijn eerste baantje had ik op mijn veertiende bij de Albert Heijn. Op mijn zeventiende ben ik gestopt met school en fulltime gaan werken. Hierdoor heb ik op een jonge leeftijd veel ervaring kunnen opdoen. En met 19 jaar kon ik al assistent-manager functies afhandelen. Waardoor ik goed betaald kreeg in vergelijking met mijn leeftijdsgenoten. Bovendien krijg ik dankzij mijn lange CV vaak mooie kansen aangeboden, die een goed salaris hebben.

Welke obstakels kwam je tegen? Het obstakel dat telkens terugkomt is dat wanneer ik een level omhoog ga met mijn inkomen er op mysterieuze wijze ook op andere vlakken in mijn leven dingen duurder worden.

Zo verdiende ik bij mijn vorige baan voor 180 uur werken in de maand maar €1850 en betaalde ik bij mijn vorige woning €660 aan huur. Nu werk ik 152 uur in de maand en verdien ik €2250, maar moest ik door omstandigheden verhuizen en de enige optie was een woning in de vrije sector (€1300). Which is nice, maar het begint me wel te storen dat dit elke keer zo is. Dus probeer ik een loophole te vinden en de cyclus te doorbreken.

Wat is een wijze les die je anderen over geld (en geldzaken) mee wilt geven? Een wijze les. Iets wat ik zelf ook doe nu is om een kasboek op te maken en te kijken welke uitgaven je hebt. Elke week of elke maand. Zo is het makkelijk om in te zien of je bepaalde dingen uit je koopgedrag moet halen, of dat het wel goed zit. En bespreek je financiën met je cirkel (mensen die je vertrouwt) zo krijg je altijd tips of advies mee.

Wil jij net als Miyuko (anoniem) jouw money mindset met ons delen? Stuur dan een mail naar contact@melaninfinitymagazine.com.

Lees ook:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: