,
miyuko-money-mindset

Let’s Talk Mula: Lauren (28) verdient €2975 per maand en deelt haar money mindset

Let’s Talk Mula! Money, doekoe, poen. Wij praten als een community veel te weinig over geldzaken, waardoor wij niet genoeg van elkaar leren. Over sparen en investeren bijvoorbeeld. Daarom ontdek je vanaf nu in ‘Let’s Talk Mula’ een (anoniem) overzicht van de inkomsten, uitgaven en money mindset van iemand zoals jij. Deze keer spraken we met Lauren (28) over haar inkomen en money mindset.

Maandelijks inkomen: €2975
Maandelijkse vaste lasten: €2000

Sparen/investeren/beleggen: Ik spaar tussen de €250 en €400 per maand. Ik investeer in mijn eigen onderneming en heb mij (nog niet) in investeren en beleggen verdiept.
Spaardoel: Op dit moment een auto en de inrichting van een appartement. Ik ben nu ook opzoek naar een woning.

Money Mindset

“Ik werk hard aan mijn huidige money mindset. Ik ben namelijk in een gezin met schulden opgegroeid waardoor wij net brood en goedkoop beleg konden kopen en geen ‘luxe’ dingen, zoals kaas. Door mijn jeugd gaf ik, toen ik eindelijk geld verdiende, het geld uit alsof het niets was. Bovendien geloofde ik niet dat ik ooit veel meer zou kunnen verdienen dan mijn ouders deden, dus werkte ik daar niet naartoe.

Nu probeer ik steeds meer te accepteren dat ik ook meer geld mag verdienen en dat ik niet in armoede hoef te leven. Vooral als ondernemer is het belangrijk dat je geld aan durft te nemen en naar je waarde betaald wordt. Vaak durf je het vanuit onzekerheid nog niet, omdat je toch nog ergens denkt dat je niet goed genoeg bent.

Door het werken aan mijn mindset ga ik nu bewuster met geld om. Ik denk bewust na over de waarde van de spullen die ik koop. Ik vind het nog steeds niet erg om geld uit te geven, als ik er maar iets voor terugkrijg. Hetzij een mooie ervaring, of meer geld. Verder heb ik nu veel minder geldstress dan mijn ouders hadden. Ik weet dat er altijd genoeg is en mocht het ooit op gaan, weet ik hoe ik meer kan verdienen.”

Let’s Talk Mula

Hoe heb je naar jouw huidige inkomen/spaarsaldo toegewerkt? Mijn huidige inkomen bestaat uit mijn inkomen uit mijn parttime baan. En inkomen uit de onderneming. Wat sparen betreft spaar ik elke maand €50 voor mijn dochter, die gaat rechtstreeks naar haar eigen spaarrekening. Mijn inkomen hoger is, zal ik ook meer voor haar sparen.

Mijn eigen spaargeld bestaat uit geld uit mijn parttime baan en een percentage van het bedrag dat ik uit mijn onderneming haal. Dat maak ik na het ontvangen van het geld gelijk over, zodat ik dat niet langer als uit te geven geld zie.

Welke obstakels kwam je tegen? Mijn eigen mindset over geld. En alle onverwachte uitgaven. Zo ben ik al een aantal keer gezakt voor mijn rijexamen en ging laatst onze wasmachine stuk (die dingen zijn superduur!). Dan is het fijn dat je geld hebt om die uitgaven te dekken, maar ben je wel weer een stuk verder van je doel.

Wat is een wijze les die je anderen over geld (en geldzaken) mee wilt geven? Durf geld te verdienen. Geld is niet iets slechts, geld is slechts een middel om je doelen en dromen waar te maken.

Wil jij ook (anoniem) jouw money mindset met ons delen? Stuur dan een mail naar contact@melaninfinitymagazine.com.

Lees ook:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: