,
geld-besparen-coronacrisis

5 tips om geld te besparen tijdens deze coronacrisis

We zitten massaal binnen. Vele van ons leven daardoor in onzekerheid, omdat we niet weten of we volgende maand nog een baan hebben. Wellicht kan jij wel gewoon doorwerken en zie je jouw inkomsten niet teruglopen, maar geld besparen is altijd handig. Dit zijn vijf tips om geld te besparen tijdens deze coronacrisis.

1. Pak de fiets

Pak je zelfs bij het boodschappen doen even snel de auto? Dan is het tijd om die gewoonte achterwegen te laten. Nu is het namelijk de perfecte kans om op benzine te bezuinigen. Maar ook op bijvoorbeeld de kosten voor openbaar vervoer. Het zonnetje schijnt weer, en de temperaturen lopen weer langzaam op. De hoogste tijd om weer met de fiets te gaan. Of om lekker te wandelen.

Als je gewend bent om overal naartoe te rijden of met het openbaar vervoer te reizen, dan weet je dat de kosten kunnen oplopen tot in de honderden euro’s. Hoe fijn zou het zijn, als je juist die uitgaven niet meer hebt.

2. Ga opzoek naar aanbiedingen

Ga bij het boodschappen doen op zoek naar de aanbiedingen. Meestal gaan we na het werk nog even snel wat boodschappen halen, voor onder andere het avondeten. Nu wij wat meer tijd over hebben, kan je bewust op zoek naar producten in de aanbieding. Daarmee kan je toch wel een paar tientjes per maand besparen.

3. Stop met online shoppen

Deze is best moeilijk. Zeker als de verveling toeslaat. Maar als je mij kan vertellen naar welke feestjes en etentjes jij de komende maand gaat, mag je zeker nieuwe kleren kopen. Online shoppen is op dit moment gewoon niet nodig. Wij weten namelijk niet hoe lang deze pandemie zal duren. Wellicht heb je al die zomerkleren wel helemaal niet meer nodig. Een alternatief? Vul je Pinterest-borden lekker aan.

4. Kook vaker

Hoe makkelijk was het om in de pauze eten te bestellen, of elke avond door Thuisbezorgd te scrollen (en toch elke keer hetzelfde te bestellen)? Onze tip: bespaar door minder eten te bestellen, en maar lekker zelf te koken. Af en toe een onderneming ondersteunen, door jezelf op een heerlijke maaltijd te trakteren, kan natuurlijk ook geen kwaad. Lekker black owned eten in Amsterdam? Kijk dan hier.

5. Kijk kritisch naar je abonnementen

Waarschijnlijk heb je aardig wat abonnementen lopen waar je toen ook niet zoveel aan had. En neem bijvoorbeeld ook het abonnement van je telefoon onder de loep. Waarschijnlijk kan je jouw mb’s aardig verlagen, omdat je thuis toch gebruik maakt van je wifi. Kan je misschien een Netflix of Videoland account delen? Of op een andere manier bezuinigen? Doe dat dan.

Hoe doe jij aan geld besparen tijdens deze coronacrisis? Laat het ons hieronder weten.

Dit vind je vast ook leuk:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: