,
waarom-podcast-luisteren

Beluister je nog geen podcasts? Vier redenen waarom je gelijk moet beginnen

Podcasts zijn hot & happening. Ze zijn de perfecte manier om kennis te vergaren zonder daar al te veel moeite voor te doen. Ze entertainen en zijn leerzaam. Bovendien zijn alle afleveringen zijn binnen handbereik en dus met één druk op de knop te vinden. Nieuwsgierig naar meer? Dit zijn vier redenen waarom je naar podcasts moet luisteren.

1. Je leert elke dag iets nieuws

Zolang je maar de juiste podcast kiest kan je er superveel van opsteken. Zo heb je podcasts over ondernemen, maar ook over relaties, reizen en geldzaken. Eigenlijk over alles dus. En omdat het lijkt alsof de podcast host persoonlijk tegen je praat, leer je zonder enige moeite van hun ervaringen, verhalen en tips. Het is daarom wel belangrijk dat je bewust opzoek gaat naar een leuke en leerzame podcast, en eentje waar je zelf blij van wordt.

2. Je neemt ze overal mee naartoe

In tegenstelling tot zelfhulpboeken, neem je een podcast overal mee naartoe. Je vindt ze bijvoorbeeld op Spotify en Apple Podcasts, waardoor je ze altijd en overal op je telefoon kunt beluisteren. Op het strand of in het vliegtuig bijvoorbeeld. Ook onderweg naar een meeting of in de sportschool zijn podcasts niet verkeerd.

3. Je ontsnapt aan de wereld

Podcasts zijn een fijne manier voor als je even aan de wereld wilt ontsnappen. Er zijn natuurlijk niet alleen maar serieuze podcasts, er zitten ook grappige tussen. Na één of twee afleveringen lijkt het alsof je een band met de host hebt, en kan je met ze mee lachen of zelfs huilen. Met de juiste podcast vergeet je even alles om je heen, en ben jij er alleen, samen met de host(s) en het onderwerp dat besproken wordt.


https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});


4. Ze zijn perfect als je niet van lezen houdt

Ook als je niet zo een grote boekenwurm bent, zijn er genoeg manieren om iets nieuws te leren. Het beluisteren van podcasts is daar één van. Je hebt natuurlijk ook audioboeken, maar wil je in een kortere tijd meer over een nieuw onderwerp leren, dan zijn podcasts zeker aan te raden.

Waarom ben jij begonnen om naar podcasts te luisteren?

Photo by Daniela Mota on Unsplash

Dit vind je vast ook leuk:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: