,
vrouwen-niet-persé-trouwen

Tracee Ellis Ross zegt dat vrouwen niet persé moeten trouwen

Tracee Ellis Ross is niet alleen een geweldige actrice, ze is ook een vrouw die helemaal zichzelf durft te zijn. Zij die haar volgen op Instagram weten dat zij niet bang is om haar flaws en haar bare face te laten zien, zo is ze ook niet bang om haar bare opinion te delen. Zo deelde ze onlangs ook dat ze vindt dat vrouwen niet persé moeten trouwen. En wij zijn het natuurlijk met haar eens!

Tracee Ellis Ross werd wereldwijd pas echt bekend na haar rol in de serie Black-Ish. Maar daarvoor acteerde Tracee al in films en series, denk aan de serie Girlfriends. De 45-jarige actrice en activist heeft dankzij haar overtuigende acteerkunsten al meerdere awards gewonnen, en nu staat ze op de september issue van ELLE Canada.

None of your business

In het interview met ELLE sprak Tracee Ellis Ross over de verwachtingen die de maatschappij van vrouwen heeft. En ja, haar eigen keuzes op dat gebied zijn “none of your business”.
Ze zei: “In een interview zei iemand: ‘ik hou ervan dat je zo openhartig bent over je keuze om geen kinderen te krijgen, en voor je carierre te kiezen.’ Ik zei daarop: ‘Wacht even. Één: Ja, ik ben openhartig. Twee: Ik heb niet ‘gekozen’ voor het hebben van kinderen of niet, want dat gaat je niets aan. Drie: Als ik ervoor kies om wel of geen kind te krijgen of te trouwen, heeft dat niet niets met mijn carrière te maken. En vier: De reden dat ik openhartig ben is vanwege vragen als deze!’.” Apply cold water to the burned area.

Het beeld van de maatschappij

Tracee Ellis Ross verteld dat het haar missie is om dit vastgeroest beeld van de maatschappij te veranderen. Het maakt haar gek dat de maatschappij jonge meisjes laat dromen over een bruiloft en niet over het leven dat ze willen, of het gebruiken van hun talenten. En ja, volgens Tracee kan trouwen heus wel een onderdeel daarvan zijn, maar dat hoeft ook helemaal niet.

“Als ik één levens missie had (wat dit niet is, want ik heb er zoveel!) zou ik die mythe en het valse geloof daarin ontkrachten.”

En natuurlijk heeft Tracee Ellis Ross helemaal gelijk. Vrouwen zijn jarenlang opgevoed met het idee dat het vinden van een goede man en trouwen het belangrijkste is. Gelukkig is dit beeld al langzamerhand uit de maatschappij aan het verdwijnen, en krijgen steeds meer vrouwen de kans om hun eigen dromen achterna te gaan. En ja, één van die dromen kan natuurlijk trouwen zijn. Maar wij vrouwen hebben zoveel talent, dat niet ongebruikt mag blijven. Dus ja, vrouwen hoeven wat ons betreft ook niet persé te trouwen.

Dit vind je vast ook leuk:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: