,
latanya-alberto

Zij is de ‘one to watch’: Latanya Alberto

De Amsterdamse Latanya Alberto is een singer & songwriter met een unieke sound. Haar inspiratie haalt zij uit artiesten als Erykah Badu en Lauryn Hill. Maar het was niet alleen haar sound die ons overtuigde, het was haar persoonlijkheid, die zich uit in haar stijl. Met één blik op haar Instagram ben je ervan overtuigd dat zij anders is dan vele anderen. Na haar debut single Care Less, brengt zij binnenkort haar eerste EP uit. Zij is The One To Watch.

Latanya Alberto. Wie ben je?

Ik ben Latanya Alberto, een opkomende artiest uit Amsterdam met een heel eigen en kunstzinnige sound. De muziek die ik maak wordt gekenmerkt door invloeden vanuit R&B/soul gemixt met wavy sounds, harmonieën en poëtische teksten. Ik haal mijn Inspiratie voor deze nieuwe sound voornamelijk uit artiesten als Erykah Badu, Jill Scott, Lauryn Hill en India Arie. Ik doel erop mijn luisteraars te laten wegdromen en een eigen interpretatie te maken over de versleutelde teksten.

“Ik haal mijn Inspiratie voor deze nieuwe sound voornamelijk uit artiesten als Erykah Badu, Jill Scott, Lauryn Hill en India Arie.”

Wat inspireert je als persoon? En hoe horen wij dat terug in jouw muziek?

Ik raak voornamelijk geïnspireerd door verschillende vormen van kunst. Ik vind het vooral interessant de motieven achter een bepaald werk te horen van een ander. Daarnaast probeer ik heel bewust te zijn van wat er in de wereld gebeurt, hoe we met onszelf omgaan en zoek ik naar een diepere betekenis van de dingen in het leven.

Met enkel een blik op jouw Instagram zien wij dat jij ontzettend creatief bent met jouw visuals. Hoe verrijkt dat, volgens jou, jou als een artiest?

Ik vind het ontzettend belangrijk dat er rondom het beeld dat mensen hebben van mijn muziek een complete beleving ontstaat. Ik ben erg visueel ingesteld, en ik heb dit met onder andere mijn mode-opleiding weten te verrijken. Daarbij is het een manier om mezelf te onderscheiden en heb ik een breed scala aan kunstuitingen/mogelijkheden om mijn creativiteit tot uitvoering te brengen/te laten zien.

latanya-alberto
Photo: Latanya Alberto by Elisa Michelle
Wat voor boodschap wil je overbrengen met jouw muziek en hoe ontwikkelt zich dat tot een nummer?

De boodschap verschilt per lied, maar alle nummers hebben te maken met bewustzijn. Bewustzijn van jezelf, maar ook alles wat er gebeurt in ons universum. Het proces begint met een gevoel of visie dat ik over een bepaald onderwerp heb, wat ik dan herformuleer in de vorm van poëzie. De constructie van het lied is dan bepalend voor hoe de vorm van het gedicht verandert, maar de kern van het gedicht staat centraal voor de boodschap en het onderwerp van het lied.

Nu breng je binnenkort jouw eerste EP uit, kan je wat vertellen over het proces daar naartoe?

Ik ben al een tijd intensief bezig met het schrijven van nummers. Vanaf het moment ik met een overkoepelende naam en achterliggende gedachte voor het EP had bedacht (Ruminate), ben ik daar tekstueel en conceptueel naar toe gaan werken. Het proces voelde heel dichtbij mezelf en ik heb er enorm veel van geleerd.

“Mijn teksten bevatten niet één waarheid en zijn dus van toepassing op verschillende situaties.”

Wat mogen wij verwachten van jouw EP?

Mijn EP ‘Ruminate’ kan je van verschillende perspectieven bekijken. Voor mij is het een kijkje in mijn hoofd, hoe ik ‘rumination’ ervaar, gekoppeld aan verschillende thema’s zoals liefde, zelf-reflectie en verwarring. Mijn teksten bevatten niet één waarheid en zijn dus van toepassing op verschillende situaties. Dit is heel kenmerkend voor mij en de manier waarop ik schrijf en mijn muziek naar buiten breng.

Photo: Latanya Alberto by Elisa Michelle
Bij ons staan self-love en self-care aan de basis van eigenlijk alles. Wat betekenen die twee begrippen voor jou?

Ik zie self-care/love als de belangrijkste waarden in mijn leven. Dit straalt door elk lied op een andere manier naar buiten. Ik bedenk en besluit altijd alles vanuit een standpunt dat de eigen liefde, waarde, en verzorging van en naar jezelf (fysiek en mentaal) centraal staat.

Hoe breng jij self-love en self-care tot uiting in het dagelijks leven?

De begrippen ‘silence’ en ‘solitude’ zijn belangrijk en bepalend voor mijn uitingen als persoon. Ik haal enorm veel uit ‘silence’ en ‘solitude’ omdat ik deze momenten gebruik voor zelfreflectie en mezelf op te laden met interne energie. Dit zijn ook de momenten waarop ik mij creatief gezien het beste kan uiten, en ik me het meest comfortabel voel. Ik ben me erg bewust van mijn interne kracht die ik moet voeden, en daar besteed ik dus ook ruim de tijd aan.

Wat mogen wij de komende tijd nog van jou verwachten?

In de nabije toekomst zal er naast mijn EP ‘Ruminate’ veel muziek uitkomen met bijbehorende visuele uitingen. Ik ben van plan dit jaar alles te doen wat mij en mijn concept als artiest ondersteunt.

Wil je meer weten over Latanya Alberto, neem dan een kijkje op www.latanyaalberto.com. Beluister haar single ‘Care Less’ nu ook op Spotify.

Dit vind je vast ook leuk:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: