,

Serena Williams staat puur en eerlijk in de nieuwe Harper’s Bazaar

Om één of andere reden wordt Serena Williams steeds vaker in een kwaad daglicht gesteld. Zo wordt ze door verschillende media neergezet als de angry black woman, en lijken al haar enorme prestaties gewoonweg vergeten te worden. In de nieuwe Harper’s Bazaar zie je Serena Williams puur, eerlijk en untouched, en verre van een angry black woman.


De veelbesproken match

Serena vertelt eerlijk over haar wedstrijd tegen Naomi Osaka tijdens de finale van de US Open in september 2018. De tennisster was in de run voor haar 24ste Grand Slam titel, en heeft hem toen helaas verloren aan nieuwkomer Naomi. Voor Serena begon het allemaal met een misverstand, ze werd beschuldigd van vals spelen, en sloeg uit boosheid haar tennisraket op de grond. Wat ervoor zorgde dat er een punt, en uiteindelijk een match, naar haar tegenstander, Naomi Osaka, ging.

Het incident heeft Serena lange tijd dwarsgezeten. Ze was de situatie constant aan het analyseren, zoals wij vrouwen dat als geen ander kunnen. De tennisster had het idee dat ze zo zwaar bestraft werd, omdat ze een vrouw is. Ook vroeg ze zich af wat er gebeurd zou zijn als het een man was geweest die de overtreding beging.

“Waarom is het dat wanneer vrouwen gepassioneerd worden, ze worden weggezet als emotioneel, gek en irrationeel?”

De genezing

Het heeft dan ook lang geduurd voordat Serena Williams weer een tennisraket vasthad. De genezing kwam pas nadat ze heen en weer met Naomi ge-sms’t had, en zich realiseerde waar de echte frustratie vandaan kwam. Ze voelde zich schuldig over het wegkapen van de spotlight van Naomi, die de wedstrijd terecht gewonnen had. In een sms aan haar, schreef Naomi:

“Mensen kunnen kracht verkeerd interpreteren als woede, omdat ze moeilijk onderscheid tussen de twee kunnen maken. Niemand is zo voor zichzelf opgekomen, als jij dat hebt gedaan, en je moet verder gaan met trailblazen.”

serena-williams

Dankzij deze sms heeft Serena haar carrière uiteindelijk weer durven voortzetten.

Serena Williams: Puur en eerlijk

De tennisster is nog nooit zo puur, eerlijk en open geweest over dit incident, als in deze editie van de Harper’s Bazaar. Er is dan ook bewust voor gekozen om de foto’s niet te bewerken en het verhaal door Serena zelf te laten vertellen. Je leest haar eigen woorden, waardoor Serena oprecht overkomt. Ze geeft zich bloot, maar in plaats van kwetsbaarheid, straalt ze kracht uit. Serena Williams is geen angry black woman, maar een powerful black woman. Net als jij en ik.

We loved Serena Williams in de nieuwe Harper’s Bazaar!

Verder lezen?


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: