,
rihanna-doneert-covid-19

Zangeres Rihanna doneert $5 miljoen voor bestrijding van het wereldwijde COVID-19

We LOVE Rihanna! Moge dat duidelijk zijn. Rihanna doneert met haar Clara Lionel Foundation $5 miljoen dollar tegen de verspreiding van COVID-19. Hiermee doet de zangeres haar deel om het wereldwijde coronavirus te bestrijden.

Risicovolle gemeenschappen

Rihanna’s (32) stichting doneerde $5 miljoen dollar om zorgwerkers en arme gemeenschappen te beschermen en te ondersteunen. Het geld gaat onder andere naar de instellingen Feeding America en The International Rescue Committe. Verdeeld over landen als de Verenigde Staten, Haïti en Malawi. Zo wordt er gedoneerd aan Amerikaanse voedselbanken. En aan zorginstellingen in onder andere Haïti. Ook het ontwikkelen van een vaccin acht de stichting als belangrijk.

Over de donatie zegt Clara Lionel Foundation: “Toen het jaar begon konden wij ons niet voorstellen hoe COVID-19 onze levens zo drastisch zou veranderen. Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, deze pandemie zal effect hebben op ons allemaal. En voor de allerzwaksten, komt het ergste er misschien nog aan.”

Clara Lionel Foundation

De Clara Lionel Foundation is in 2012 opgericht door Rihanna. En is vernoemd naar haar grootouders Clara en Lionel Braithwaite. De stichting is opgericht om noodondersteuningsprogramma’s te verbeteren en te ondersteunen. Met haar foundation organiseert Rihanna jaarlijks het Diamond Ball, dat wij allemaal wel kennen. Vorig jaar waren onder meer Pharrell Williams, DJ Khaled en Megan Thee Stallion aanwezig tijdens het Diamond Ball.

Steeds meer bekende mensen laten van zich horen in de strijd tegen het coronavirus. Zo gaf John Legend onlangs een live concert op Instagram. En doet Lizzo regelmatig aan thuisisolatie meditatie met haar volgers. Wat belangrijk is, is dat wij de regels van de regering in acht houden, en gewoon lekker binnen blijven. Meer daarover lees je in ons artikel over #FlattenTheCurve.

Meer zoals ‘Rihanna doneert tegen COVID-19’:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: