,
Nigeriaanse-films-netflix-naija

Meer Nigeriaanse films op Netflix met de nieuwe ‘Netflix Naija’

Netflix Nederland voegt gelukkig steeds meer Afro-Amerikaanse en Afrikaanse films aan hun database toe. Daar komen nu nog een aantal leuke titels bij. Netflix en Nollywood slaan namelijk de handen ineen met de Nigeriaanse Netflix Naija.

Steeds meer Afrikaanse films

Netflix maakte onlangs bekend ook in Nigeria actief films te gaan maken. Het is je misschien wel opgevallen dat er ook hier in Nederland veel titels uit Afrika tussen staan. Denk daarbij aan de recente Zuid-Afrikaanse misdaad-serie Queen Sono en de Nigeriaanse film Lionheart.

Netflix maakte hun aankomst in Nigeria bekend met een nieuw twitter-account, ‘Netflix Naija’.

https://platform.twitter.com/widgets.js

Bekend is dat Netflix Naija al druk bezig is met het produceren van hun eerste content. Zo zal één van de shows een zesdelige serie zijn. De serie vindt plaats in het moderne Nigeria en zal in Lagos gefilmd worden. Waar de serie over gaat? “Deze dramaserie vertelt het verhaal van Kemi, een geïncarneerde godin, die als mens haar zusters dood wilt wreken.”

Alhoewel de namen van de nieuwe serie, en de andere projecten nog geheimgehouden worden, wordt er enthousiast gereageerd. De content zal natuurlijk in eerste instantie voor de inwoners van Nigeria zelf zijn. Maar wij betwijfelen niet dat ook deel van de nieuwe content in Nederland te zien zal zijn.

Netflix in Nigeria

Er zijn waarschijnlijk minder dan 50.000 Netflix abonnees in Nigeria. Om te vergelijken ligt dat in Nederland inmiddels boven de drie miljoen. Het is ook geen wonder dat Netflix juist nu meer content voor de Nigerianen zelf wilt creëren. Ze maken namelijk niet alleen ontzettend mooie films, maar vergroten dan ook nog de inkomsten van Netflix.

Ons hoor je er in ieder geval niet over klagen. Wij wachten namelijk met smart op de nieuwe Nigeriaanse films van Netflix Naija. 

Deze artikelen vind je vast ook leuk:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: