netflix-films-documentaires-racisme

Educate yourself: met deze Netflix films, series en documentaires over racisme

In een tijd als deze is het belangrijk om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Daarnaast is het ook belangrijk dat je je in de geschiedenis van deze rassenongelijkheid verdiept. Zwarte mensen worden al eeuwenlang onderdrukt en behandeld alsof wij er niet toe doen. Met behulp van de onderstaande Netflix films, series en documentaires krijg je een beter beeld van de omvang van het racisme tegen het zwarte ras. Also, send this to your white friends. A little education can do no wrong.

Als je heel gevoelig bent voor scènes met geweld. Of gewoon het onrecht tegen het zwarte ras. Is het aan te raden om de onderstaande Netflix films, series en documentaires, over racisme, samen met een vriend of vriendin te kijken. Alle onderstaande verhalen zijn waargebeurd. Wij hebben er bewust voor gekozen om geen fictie aan deze lijst toe te voegen.

1. When They See Us

Deze miniserie vertelt het waargebeurde verhaal van vijf zwarte tieners die vals worden beschuldigd van een gewelddadige verkrachting van een witte vrouw in Central Park. Waaraan de tieners schuldig waren? Niets. Ze waren gewoon aanwezig op de verkeerde plek, op de verkeerde tijd. En zwart.

2. Rodney King

Voor alle rellen van de afgelopen week, waren daar de rellen in Los Angeles in 1992. Zij ontstonden nadat Rodney King slachtoffer werd van verschrikkelijk politie geweld, en de agenten natuurlijk vrijgesproken werden. In deze documentaire spreekt Roger Guenveur Smith namens Rodney.


-ad-


3. LA 92

In deze documentaire zie je nooit eerder vertoonde beelden van de Rodney King-rechtszaak uit 1992. En ook van de uitspraak die leidde tot rellen. Guess there is nothing new under the sun.

4. The Death and Life of Marsha P. Johnson

In deze documentaire bestrijdt activiste Victoria Cruz het geweld tegen vrouwelijke transgenders. En onderzoekt ze de verdachte dood van haar vriendin, de zwarte transgender Marsha P. Johnson in 1992.

5. Strong Island

In 1992 wordt op Long Island een zwarte 24-jarige onderwijzer vermoord door een witte 19-jarige monteur. De onderwijzer is ongewapend, maar toch wordt hij al hoofdverdachte gezien. En dat terwijl hij vermoord is. In deze documentaire onderzoekt zijn broer de verschrikkelijke moord.

6. Who Killed Malcolm X?

Tientallen jaren na de moord op Malcolm X begint een activist aan een complexe missie om de waarheid uit naam van gerechtigheid te vinden. Dankzij deze miniserie is het moordonderzoek naar Malcolm X heropent.


https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

7. Time: The Kalief Browder Story

Deze serie volgt het tragische verhaal van Kalief Browder, een zwarte tiener uit de Bronx. Die zonder enige veroordeling drie verschrikkelijke jaren in de gevangenis doorbracht.

8. Flint Town

De Amerikaanse stad Flint zit al sinds 2014 zonder schoon water. Het overgrote merendeel van de inwoners is helaas dan ook zwart. In deze miniserie / documentaire volgen de filmmakers de politie van Flint twee jaar. Het is dus vanuit een ongewoon perspectief gefilmd. Om het verhaal van beide kanten te horen, is dit artikel van een zwarte inwoner uit Flint een mooie aanvulling.

Meer black en Netflix?


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: