omroep-zwart

Yes! Naast omroep Zwart kunnen deze omroepen jouw hulp ook goed gebruiken

Yes! Omroep Zwart zit inmiddels al boven de 50.000 leden en dat betekent dat ze vanaf 1 januari 2022 een plek kunnen krijgen in het bestel van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Meer diversiteit op de Nederlandse TV? Yes, please! Bovendien is Omroep Zwart niet de enige omroep opzoek naar zendtijd, denk bijvoorbeeld aan Omroep X van Guilly Koster en Ivette Forster. Hieronder ontdek je een aantal omroepen die ook 50.000 leden nodig hebben voor 1 januari 2021.

Het is de hoogste tijd voor wat nieuws op tv! Nu wij naast de gewone tv-programma’s ook makkelijk kunnen kiezen voor het streamen van onze favoriete series, zijn wij kieskeuriger geworden in ons kijkgedrag. Als er even niets leuks op tv te zien is openen wij de Netflix-app en slaan wij gewoon aan het bingewatchen. De onderstaande omroepen gaan daar verandering in brengen. Ze bieden ons namelijk een ander perspectief. Een jonger, frisser en inclusiever perspectief. Met programma’s die wij wel afkijken zonder Instagram erbij te pakken bijvoorbeeld.

Omroep Zwart

De 50.000 leden zijn binnen, maar blijf vooral nieuwe leden werven! Want de 50.000 leden zijn helaas nog geen garantie voor Omroep Zwart, zo moeten ze aan kunnen tonen dat ze een echte aanwinst voor de publieke omroep zijn. Wat ze natuurlijk wel zijn, maar Nederland hè. En daarnaast zijn, vanaf het moment dat wij op ons beeldscherm van Omroep Zwart kunnen genieten, 100.000 betalende leden een jaarlijkse eis voor de gevestigde omroepen. Blijf dus vooral mensen lid maken via omroepzwart.nl.

Omroep X

Naast Omroep Zwart strijdt ook Omroep X voor een inclusievere publieke omroep. Omroep X staat voor diversiteit, herkenning en nieuwe kansen. Zo willen ze tv maken waarin jij jezelf terugziet, gemaakt door mensen die op jou lijken. Omroep X is het initiatief van Guilly Koster & Ivette Forster. Zij waren de eerste zwarte presentatoren met een eigen talkshow op de Nederlandse televisie, in 1988. Hoeveel leden Omroep X nu heeft is nog niet bekend. Wij weten wel dat ze de 50.000 nog niet bereikt hebben en jullie hulp hard nodig hebben. Voor €5,72 per jaar worden jij en jouw besties lid van Omroep X via omroepx.tv.

Omroep EVNS

Omroep EVNS (‘evenness’) is een omroep die strijdt voor meer vrouwen op tv. Dat doen ze bovendien op een inclusieve manier, door vrouwen van alle achtergronden bij de omroep te betrekken. Met Omroep EVNS creëer je een platform waar jij als vrouw gezien en gehoord wordt en geïnspireerd kan worden door de vrouwen die op jou lijken. Ook Omroep EVNS kan jouw hulp hard gebruiken. Lid word je voor €10 per jaar via evns.nl.

En meer

De bovenstaande omroepen zijn niet de enige omroepen die voor 1 januari 50.000 leden willen hebben. Zo heb je bijvoorbeeld ook Omroep Groen en IslamOmroep en anderen. Wil je meer omroepen ondersteunen? Ga dan opzoek naar de omroepen die jou aanspreken en die je graag op tv terugziet. Send love and support!

Photo by Jakayla Toney on Unsplash

Lees ook:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: