must-watch-black-movies

10 must watch black movies die niet op de Nederlandse Netflix staan

Het is inmiddels al weer een tijdje dat wij de nieuwe black movies op Netflix met jullie delen. De afgelopen jaren heeft Netflix behoorlijk wat Afro-Amerikaanse en Afrikaanse titels aan hun database toegevoegd. En ja, ook wij zijn daar super blij mee. Maar in onze ogen ontbreken er toch nog aardig wat pareltjes. Hieronder ontdek je tien must watch black movies die niet op de Nederlandse Netflix staan.

1. Set It Off

Een confrontatie met een schijnbaar onoplosbaar probleem drijft vier vriendinnen tot wanhoop. Ze beginnen aan een reeks bankovervallen. Al snel echter ontdekken ze dat ze met hun buit weliswaar de hood kunnen ontvluchten, maar dat ze zelfs met al het geld van de wereld hun problemen niet kunnen oplossen.

2. Girls Trip

Vier goede jeugdvriendinnen zijn al jaren niet samen op pad geweest, hoog tijd dus voor een Girls Trip. Tijdens hun reisje naar New Orleans wordt er flink gedanst, gedronken, gelachen, geflirt, en gaan ze helemaal los.

3. The Color Purple

De film gaat over Celie. Ze is jarenlang seksueel misbruikt door haar stiefvader en heeft twee kinderen op de wereld gezet die ze allebei af heeft moeten staan. Daarbovenop wordt ze op haar veertiende uitgehuwelijkt. Wanneer de minnares van haar man in haar leven komt, verandert haar leven ten goede.

4. The Hate U Give

Starr leeft in twee verschillende werelden: de zwarte wijk waarin zij woont, en de witte privé school waar zij op zit. In beide werelden komt ze onder druk te staan nadat ze getuige was van de moord op haar vriend Khalid.

5. Black Panther

Black Panther volgt het verhaal van T’Challa die na de dood van zijn vader, de koning van Wakanda, terugkeert naar huis om zijn rechtmatige plek als koning in te nemen. Hi Netflix, we need this movie ASAP!

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

6. Love Jones

Darius en Nina vallen direct voor elkaar. Na een stormachtige liefdesnacht valt de relatie stil. Beiden weten niet goed wat ze met hun gevoelens aan moeten, samen weten ze hun relatie te redden.

7. Poetic Justice

Justice verwerkt haar verdriet door het schrijven van poëzie. Op weg naar Oakland wordt ze gedwongen om mee te rijden met een postbode met wie ze nooit heeft kunnen opschieten. Na veel gebekvecht komen ze erachter dat ze het eigenlijk over erg veel zaken eens zijn, en langzaam groeien ze naar elkaar toe.

8. Juice

Vier tieners uit Harlem ontdekken tijdens een dagje spijbelen dat een vriend bij een schietpartij omgekomen is. Bij het overvallen van een kruidenier schiet één van hen de kruideniers dood. Met een aantal heftige gebeurtenissen tot gevolg.

9. Waiting to Exhale

Van vier vrouwen zijn er drie op zoek naar de perfecte man en is de vierde net gescheiden, nadat haar man haar voor een andere vrouw heeft verlaten. In de periode hierna worstelt elk van hen met nieuwe banen en nieuwe liefdes.

10. Hotel Rwanda

In slechts drie maanden zijn bijna 1 miljoen mensen in Rwanda vermoord. Een man helpt duizend vluchtelingen door hen een schuilplaats in het hotel te verlenen dat hij heeft geleid. Hotel Rwanda is zijn verhaal.

Bron summaries: filmvandaag.nl

Dit zijn natuurlijk niet alle must watch black movies, maar het is zeker wel een mooi begin!

Deze artikelen over black movies vind je vast ook leuk:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: