, ,
huwelijk van Will en Jada Smith

Het huwelijk van Will en Jada Smith: 5 dingen die wij kunnen leren van hen

Een scheiding hier… een break-up daar. Het lijkt soms wel alsof relaties in deze maatschappij geen stand meer houden. Maar dat is gelukkig niet altijd waar, er zijn nu nog steeds relaties die levenslang duren, net zoals vroeger. En ondanks alle veranderingen in de maatschappij, blijft één ding een feit, relaties zijn hard werk. Zo geven ook Will Smith en Jada Pinkett-Smith, na een mensenleven samen, toe dat hun huwelijk hard werken is.

Will Smith en Jada Pinkett-Smith zijn inmiddels al 21 jaar getrouwd. Dat is voor vele van ons meer dan de helft van ons leven. Het huwelijk van de twee ging niet zonder val of stoot, en er ging een tijd geleden zelfs het gerucht dat ze zouden gaan scheiden. Niets was minder waar. Gelukkig zijn Will en Jada best open over hun huwelijk en kunnen wij genoeg van ze leren.

Soms moet je relaties afbreken en opnieuw opbouwen

Het was voor Will Smith even schrikken toen hij in verschillende magazines las dat hun huwelijk over was. Voor hem was het een wake-up call, waarover hij zegt: “Om het plaatje te moeten loslaten, om de droom te moeten loslaten, was verwoestend. We moesten in wezen ons huwelijk vernietigen. Ik las in de magazines dat we zouden scheiden.” Maar voor Will en Jade was een scheiding geen optie. Ze zijn wel even uit elkaar gegaan, maar hebben die tijd genomen om aan zichzelf te werken en weer terug bij elkaar te komen: “Wij moesten het heropbouwen met nieuwe regels, en iets geheel anders.”

Relaties zijn hard werk

Dat het zo slecht ging met hun huwelijk heeft ervoor gezorgd dat Will Smith veel tijd heeft besteed aan het onderzoeken en leren over relaties. Hij zegt daarover: “Ik heb twee jaar vrij genomen. Ik heb aan mijzelf gewerkt; Ik heb 50 boeken gelezen over het huwelijk, relaties en gedragspsychologie. Ik zou niet falen in dit huwelijk. Maar ik heb het werk twee jaar neergelegd, om te zien wat ik verkeerd deed.” En volgens Jada zijn het vooral de fantasieën, die wij allemaal wel kennen, die je los moet laten om over een slechte periode in je relatie heen te komen.

Een huwelijk is veel meer dan alleen een huwelijk

Voor Will en Jada is huwelijk meer dan alleen een huwelijk, het is een partnerschap. Op een gegeven moment hebben ze het idee van een huwelijk maar afgewezen, zo zegt Jada: “Will en ik hebben besloten het idee van een huwelijk weg te gooien. Het is een levenslang partnerschap, in de zin van het samen creëren van een fundament, waarvan we weten dat het levenslang is.” Daarom kan Jada volgens Will niets doen waarvoor hij haar ooit zou verlaten. Ze doen het samen.

Liefde is als tuinieren

Voor hun 20ste huwelijksjubileum heeft Will Smith een mooie ode aan zijn vrouw geschreven, met een lijst van de dingen die hij tijdens hun huwelijk heeft geleerd. Zo schreef hij: “Liefde is als tuinieren… Ik heb geleerd om te focussen op het helpen van jou om te bloeien in wat jij wilt zijn (in wat je geboren bent om te zijn)… liever dan eisen dat jij wordt wat mijn fragiele ego wilt dat jij bent.” “Ik heb geleerd dat liefde luisteren is. Liefde is geven.” Will benadrukt dat relaties niet draaien om je eigen ego, maar om het groeien en bloeien van de ander.

Het geheim? Van elkaar houden

Will en Jada krijgen natuurlijk vaak de vraag hoe het komt dat ze het zolang volhouden. Jada’s antwoord daarop luidt: “Ik denk echt dat Will en ik een geweldige chemie hebben, op veel verschillende levels. Wij houden ervan om samen te lachen, we houden ervan om samen te leren, en wij houden gewoon van elkaar. Wij hebben gewoon een goede tijd samen. Ja, ik denk dat dat het geheim is. Wij vinden elkaar gewoon erg leuk!”

Wat voor lessen haal jij uit het huwelijk van Will en Jada Smith?

Deze blogs vind je vast ook leuk:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: