,
zwarte-disney-prinses

Er komt een tweede zwarte Disney prinses aan!

Ja, je leest het goed! Disney is op dit moment bezig met het ontwikkelen van de film Sadé, die gaat over een jonge Afrikaanse prinses. Zijn jullie net zo excited als dat wij zijn? Wij kunnen niet wachten op de tweede zwarte Disney prinses, want het werd weer de hoogste tijd voor een gekleurde Disney prinses.

De film gaat dus over Sadé, van wie het koninkrijk bedreigt wordt door een mysterieuze gemene kracht. Sadé leert haar nieuw ontdekte magische krachten kennen, zodat ze haar volk kan beschermen. Dit alles doet zij met behulp van de prins van het koninkrijk. Meer over het verhaal is nog niet bekend. Wij weten ook niet of Disney al met de productie van de film over de een zwarte Afrikaanse prinses is begonnen.

Wat wij wel weten is dat een van de producers van de film is niemand minder dan Rick Famuyiwa, bekend als director van de film Dope. De film Dope was een groot succes, en is nog steeds een populaire film onder gekleurde jongeren. Wij mogen dus heel wat van de komende Disney film verwachten.

De nieuwe Disney prinses film komt na het succes van de film Black Panther die Disney maar liefst $1.35 miljard opleverde. Ook de film The Princess and the Frog die in 2009 uitkwam leverde Disney aardig wat inkomsten op. Waardoor Disney nu een markt heeft gezien in haar Afro-Amerikaanse en Afrikaanse kijkers. En daar wijs op inspeelt door steeds meer film te produceren met zwarte karakters in de hoofdrol.

Wanneer de film met de tweede zwarte Disney prinses precies uitkomt is nog niet bekend. Maar wij houden jullie natuurlijk op de hoogte!

Dit vind je vast ook leuk:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: