,
dj-carry-n-female-dj

DJ Carry N is een female DJ in een echte mannenwereld

This is a man’s world, but it would be nothing without a woman or a girl (read female DJ). Wij interviewden Priscilla a.k.a. DJ Carry N! De diskjockey draaide met ons 2-jarig bestaan een live-setje op Instagram waarbij het onmogelijk was om stil te blijven zitten. Wil jij weten hoe DJ Carry N een weg heeft gebaand als female DJ in een male dominated industry? Lees dan snel verder.

Je bent DJ! Tof! Hoe is het allemaal begonnen?

Na tien jaar professioneel te hebben gedanst had ik mijn piek daarin bereikt. DJ worden was voor mij altijd een stiekeme droom. Ik durfde het alleen niet omdat het best wel een mannenwereld is. Toen ik zag dat andere dames ook over de dam gingen dacht ik: “ja, waarom niet?”. Ik heb aan mijn tijd als danseres ook een best groot netwerk overgehouden en zo ben ik er eigenlijk in gesprongen. Ik heb natuurlijk ook gewoon lessen gehad en niet lang daarna stond mijn eerste boeking voor de deur!

En? Hoe ging de eerste boeking? 🙂

Mijn eerste boeking was in Eindhoven, na één van de lessen. Ik was dus al uren aan het draaien en aan het oefenen. Naderhand zei een vriend tegen mij dat we moesten draaien omdat wij een boeking binnen hadden. Ik keek hem echt aan van “nee hoor, ik ben moe en ik ga naar huis!”. Waarop hij antwoordde: “Nee hoor, je hebt gewoon een boeking nu”. Gelukkig ging het goed. Ik draaide back to back met een andere DJ. Het ging op zich wel oké, het kon beter. Maar goed, je bent natuurlijk superzenuwachtig dus dan gaat er ook wel wat mis.

Denk je dat het voor jou makkelijker was om je carrière als DJ te kick starten omdat je al in de scene zat? 

Ik wil niet per se zeggen dat het makkelijker is geweest. Ik kende iedereen natuurlijk al wel, dus dat zat wel mee. Maar iedereen kijkt toch wel een beetje anders naar je. Ik kreeg ook best veel lullige opmerkingen, zoals: “Je bent een vrouw, waarom word je ineens DJ?” of “Oo, ze kan toch niet draaien.”. Zoals ik al eerder vertelde is het echt een mannenwereld. Voor mannen is het makkelijk om vrouwen naar beneden te halen. Ik had echt zoiets van: ik ben net op de markt, give me a break!

Zijn er dan ook momenten geweest waarop je wilde stoppen?

Ja, ik heb echt wel momenten gehad waarop ik mij klein voelde. En momenten waarop ik dacht: “Waarom ben ik hieraan begonnen? En wanneer is het voorbij?”. Maar uiteindelijk ben ik wel altijd een doorzetter geweest, ook met dit. Ik liet mij gewoon niet kisten. Daarnaast ben ik sowieso het type persoon die niet over zich heen laat lopen.

En vertel, wat voor type DJ ben je? Wat draai je graag?

Ik word vaak afgeschilderd als een commerciële- of lounge DJ. Veel organisaties willen graag commerciële muziek horen. Ik kan daar wel op inspelen, maar ik vind het ook belangrijk dat ik draai wat ik leuk vind. Afro-house, house en techno. En dat zijn ook de dingen die ik meestal draai. Daarnaast draai ik ook wel veel Hip Hop en R&B. Eigenlijk houd ik het meest van R&B gemixt met een Burna Boy-achtige vibe en Afro-house. Daar wil ik het nu ook bij houden, maar meestal pushen organisaties je wel om een bepaalde type muziek te draaien. Toch kies ik ervoor om wel dichtbij mezelf te blijven door te draaien wat ik leuk vind maar ook wat het publiek leuk vindt.

https://www.instagram.com/p/CClsAKaJKGV/?utm_source=ig_web_copy_link

Ervaar je (extra) druk omdat je een gekleurde female DJ bent?

Ja, mensen hebben een bepaald beeld en verwachtingen: “Oo, zij is gekleurd dus ze zal wel alleen hiphop en R&B draaien”. Ik merk dat ik als gekleurde vrouw toch harder moet werken voor mijn plekje in de scene.

En hoe ervaar jij deze pandemie als music creative? En hoe ga je daar dan mee om?

Best zwaar. Ik mis het draaien en het genieten van goede muziek in een club of lounge. Dat merk ik vooral als ik in de auto zit en ik mijn muziek lekker hard op heb staan. Ik moet eerlijk toegeven dat ik aan het begin van dit alles dacht: “Top! Nu heb ik tijd om al m’n ideeën uit te werken en daar gas achter te zetten”. Maar door de ontwikkelingen en maatregelen raakte ik best gedemotiveerd, waardoor ik het op een laag pitje zette.

Ik heb naast het draaien ook een baan en daar ben ik zeker ook druk mee. Maar ik blijf zeker wel bezig met muziek. Dit doe ik door up-to-date te blijven met nieuwe muziek (vooral de genres die ik zelf tof vind in mijn sets). Of door naar veel verschillende soorten muziekgenres luisteren. Maar ook door mijn ideeën uit te werken voor een mixtape of eventueel een nieuwe track.

Wat zijn jouw aspirations for the future?

Ik wil er wel echt het maximale uithalen. Het leukste vind ik de buitenlandse boekingen, daar haal ik ook het meeste plezier uit. Ik hoef natuurlijk geen DJ Tiësto te worden, haha. Dat zijn mijn doelen niet. Ik wil er vooral gewoon plezier in hebben! Ik zou het echt heel dope vinden om op het festival Encore te draaien en WOOHAH lijkt me ook echt supertof!

Heb je nog advies voor andere meiden met een grote droom?

Ik zou een ieder willen adviseren dat je je nooit moet laten ontmoedigen! We moeten sowieso al harder trekken aan het paard. We zijn dat inmiddels al gewend, dus waarom er niet gewoon volledig voor gaan? Always go that extra mile for yourself! Doorzetten is echt Key.

Meer weten over één van onze favoriete female DJ’s DJ Carry N? Volg haar dan op Instagram en Soundcloud.

Lees ook:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: