,
t-shirts-tegen-discriminatie

T-shirts tegen discriminatie: You Are Perfect As You Are

T-shirts tegen discriminatie. Dat is het idee van Gyor Moore (1992). Hij ontwierp een t-shirt waarvan de gehele opbrengst naar Amnesty International gaat. Met de tekst “You Are Perfect As You Are” strijdt Gyor tegen de discriminatie van mensen van kleur en LGBTQ+, over de gehele wereld. 

De verkoop van het t-shirt ging op de Internationale Dag van Sociale Rechtvaardigheid van start, en zal duren tot en met zondag 15 maart. De winst van de verkochte t-shirts wordt gebruikt om te pleiten voor de bescherming van een ieder. Dat door middel van het aanpassen van bestaande discriminerende wetten. En aandringen om betere maatregelen. Amnesty zelf reageerde met: “Een hele toffe actie en mooi initiatief”.

Je bent perfect zoals je bent

Over zijn eigen actie vertelt Gyor Moore: “Of je nou wit of zwart of man of vrouw of rijk of arm of homo of hetero bent of alles wat daartussen en daarbuiten valt, je bent perfect zoals je bent”. Hij voegt toe, “er wordt nog veel te veel gediscrimineerd, zowel in Nederland als de rest van de wereld. Het bewustzijn daarvan is niet alleen van belang tijdens Pride of Black History Month, maar ook de rest van het jaar”.

t-shirts-tegen-discriminatie
Foto door Bete van Meeuwen

Deze t-shirts tegen discriminatie zijn in wit en zwart verkrijgbaar en gemaakt van 100% organisch katoen. De t-shirts is voor €20 te bestellen via www.everpress.com/gyor

Alle foto’s zijn gemaakt door Bete van Meeuwen.

Deze artikelen vind je vast ook leuk:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: