protesteren-zwarte-piet-KOZP

Hier kan je morgen vreedzaam protesteren tegen Zwarte Piet, met KOZP

We beseffen het allemaal. Anno 2019 kan Zwarte Piet eigenlijk echt niet meer. Inmiddels weet iedereen dat de karikatuur racistisch is, helaas kan dat velen niets schelen. Morgen is de landelijk intocht van Sinterklaas en gaan we dus met z’n allen de straat weer op om ons uit te spreken tegen dit toonbeeld van racisme. Op de onderstaande plekken kan je morgen, samen met KOZP, protesteren tegen Zwarte Piet.

Locaties om met KOZP te protesteren tegen zwarte piet

In verband met de recente gebeurtenissen in Den Haag zal de focus op die stad liggen, en zal het protest daar anders verlopen dan in andere steden. Kick Out Zwarte Piet heeft er dit keer voor gekozen om niet de route van de intocht te volgen.

Daarover zegt KOZP op Facebook: “Kick Out Zwarte Piet Den Haag zal haar demonstratie aanstaande zaterdag vormgeven als een manifestatie die niet langs de route van de intocht plaatsvindt. De beweging heeft dit besloten vanwege de ongekend ernstige dreiging van geweld van pro-pieten, en de overweldigende steun en belangstelling voor de demonstratie. Burgemeester Remkes heeft vanmiddag ingestemd met het besluit van de beweging. De beweging nodigt iedereen uit om aan de manifestatie deel te nemen.”

Aanmelden voor  de protesten

In verband met de veiligheid van de protestanten maakt Kick Out Zwarte Piet de exacte locaties niet vooraf bekend. Daarom is het belangrijk je vooraf aan te melden. Helaas kan dat inmiddels niet meer via de algemene link, en enkel nog via de Facebook pagina’s van de individuele protesten. De precieze locatie zal tijdig aan de deelnemende protestanten bekend gemaakt worden.

Deze artikelen vind je vast ook interessant:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: