,
keti koti vieren

Dit kun je vandaag allemaal doen om Keti Koti te herdenken én vieren

Het is vandaag Keti Koti, de herdenking en viering van de afschaffing van de trans-atlantische slavernij. Precies 150 jaar geleden kwam de slavernij in Suriname écht ten einde en 160 jaar geleden op Curaçao en de Antillen. En dat moet herdacht en gevierd worden. Daarom maakten wij een fijn lijstje met alle plekken waar je vandaag Keti Koti kunt herdenken én vieren.

Keti Koti begint steeds meer als een echte feestdag te voelen. We gaan er dan ook vanuit dat Keti Koti snel een officiële feestdag wordt en we allemaal vrij zijn *bombastic side eye naar de overheid*. In steeds meer steden worden er activiteiten georganiseerd naast de officiële herdenking in het Oosterpark. Ben je benieuwd wat je vandaag in jouw buurt kunt doen? Scroll dan snel verder.

Keti Koti herdenken én vieren

Keti Koti Festival amsterdam

In Amsterdam vindt het Keti Koti festival plaats. De dag begint om half elf met de Bigi Spikri optocht vanaf het Waterlooplein, vervolgt door de officiële herdenking in het Oosterpark en eindigt op het Museumplein voor een gezellig festival.

Keti koti festival Utrecht & Rotterdam

Ook in Utrecht en Rotterdam worden er vandaag Keti Koti festivals georganiseerd. Gisteren vond in Utrecht een herdenking plaats en vandaag de viering. In Rotterdam begint de dag vandaag met de Bigi Spikri optocht en het eindigt met een festival op het Schouwburgplein.

Keti koti bij de hermitage

Ook Hermitage Amsterdam organiseert een Keti Koti festival. Dat doen zij op 1 & 2 juli in de binnentuin van de Hermitage zelf. Het is een mooi gevuld programma, inclusief gratis Heri Heri. Het programma begint vandaag om twaalf uur en morgen om vier uur.

De suri route

Voor de echte lekkerbekken onder ons is er De Suri Route. Met De Suri Route volg je een route kaart die je langs zeven heerlijke Surinaamse adresjes in Amsterdam brengt. Er zijn twee wandelroutes, één fietsroute en een route met OV.

KETI KOTI: BLACK FUTURES WEEKEND

Ben je vanavond nog niet klaar met Keti Koti herdenken en vieren? Breng dan een bezoekje aan de Amsterdamse Melkweg voor Black Futures Weekend en doe een dansje met Pon Di Pride.

Keti Koti Tafel

Keti Koti tafel organiseert vandaag in verschillende steden een maaltijd om het gesprek tussen verschillende generaties en culturen te bevorderen. Zo kun je in Den Haag aan tafel schuiven in het Mauritshuis en in Amsterdam in het Rijksmuseum.

Beeld: Aboodi Vesakaran


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: