,

Deze Instagram accounts moet je volgen tijdens deze Black Lives Matter revolutie!

Sinds dinsdag 26 mei komt een constante stroom aan informatie op onze schermen binnen. De dood van Ahmaud Arbery, Breonna Taylor en George Floyd heeft ontzettend veel losgemaakt. Voor wat overzicht hebben wij een lijstje gemaakt van Instagram accounts die je moet volgen, vooral tijdens deze Black Lives Matter revolutie. De rest kan je desnoods even muten, zodat het niet teveel wordt.

Dit zijn slechts een paar tips. Er zijn vast nog meer accounts op Instagram, die beter bij jouw behoeften passen. Maar zelf hebben wij deze accounts als nuttig ervaren.

Nederlandse platformen

instagram-black-lives-matter

Deze drie Nederlandse Instagram accounts zijn fijn om te volgen als je op de hoogte wilt blijven van de Black Lives Matter movement in Nederland. Ontdek bijvoorbeeld wanneer er protesten gepland staan. Of lees verhalen van Afro-Nederlandse mensen zoals jij en ik. Zo zijn @kozwartepiet en @the_blackarchives onze favoriete accounts als het aankomt op protesten in binnenland. En is @oneworldnl fijn om te volgen als je geïnteresseerd bent in de persoonlijke verhalen van (Afro) Nederlanders. En de goede stukken van journalisten.


-ad-


Amerikaanse platformen

instagram-accounts-black-lives-matter

Deze die Amerikaanse platformen zijn een echte must follow. Zo zal @shaunking waarschijnlijk de geschiedenisboeken in gaan. Hij is namelijk de man achter veel petities tegen politiegeweld en racistisch onrecht. Ook maakt hij zich hard voor het welzijn en de veiligheid van de zwarte gemeenschap. Het @naacp account is die van de National Association for the Advancement of Colored People, ook wel bekend als de NAACP. Op hun account vind je alles om de hoogte te kunnen blijven van recente ontwikkelingen. Hetzelfde geldt voor @theshaderoom.

Selfcare platformen

instagram-accounts-black-lives-matter

Naast de accounts die voorzien van het laatste nieuws, is het ook belangrijk om accounts voor wat ontspanning te volgen. Deze drie Instagram accounts behandelen de Black Lives Matter movement ook. Maar zorgen daarnaast ook voor jouw dagelijkse portie selfcare. De @femalecollective deelt motiverende en inspirerende quotes. Op het account van @thevillagewrds wordt black beauty en black love gedeeld. Just as a reminder that we’re awesome. En natuurlijk mag onze eigen Instagram-account, @melaninfintymagazine, niet ontbreken.

Ontbreekt er volgens jou nog een Instagram-account om tijdens de Black Lives Matter revolutie te volgen? Deel hieronder welke dat is.

Deze artikelen over Black Lives Matter vind je vast ook interessant:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: