huidige-situatie-in-sudan

Dit is de huidige situatie in Sudan

Het is chaos in Sudan. Dat is duidelijk. Terwijl de westerse wereld tijdens het journaal praat over koetjes en kalfjes, worden er mensen mishandeld, verkracht en op onmenselijke wijze vermoord. Tv-tijd krijgt Sudan wel, precies twee minuten. Maar Thank God voor onze online community. Wij zijn er voor onze mensen, en laten het leed niet onopgemerkt voorbij gaan. Daarom hebben wij een aantal betrouwbare bronnen opgezocht, die meer duidelijkheid kunnen scheppen in de chaos. Dit is de huidige situatie in Sudan.

Chaos in Sudan

Het begon allemaal op 12 maart van dit jaar. De Sudanese inwoners besloten te protesteren tegen president Omar El Bashir en zijn regime. Het land ging toen al tijden gebukt onder de stijgende prijs van levensmiddelen en een regering die daar niets aan deed. De dagelijkse protesten hebben er uiteindelijk voor gezorgd dat Omar El Bashir zijn presidentschap op moest geven, en gearresteerd werd.

Om de vrede te bewaren hebben de bewoners een deal gesloten met de militairen, die beloofden ervoor te zorgen dat er na zes maanden rust een democratische verkiezing zou komen. Helaas hebben de militairen al snel hun belofte aan de bewoners verbroken. Dat heeft ervoor gezorgd dat de Sudanese inwoners hun vredevolle protesten hervat hebben, om zo toch een democratische verkiezing te krijgen.

Het Sudanese leger heeft, als reactie daarop, ervoor gekozen om, tegen alle mensenrechten in, hun eigen burgers neer te schieten. Omdat de militairen alle internet en communicatiemiddelen afgesloten hebben, krijgen wij in het westen weinig mee van wat er zich allemaal afspeelt in Sudan. En het lijkt er ook niet op dat het het westen iets kan schelen (via thisisafrica.me)

Onduidelijkheid

Omdat de communicatie met Sudan moeizaam verloopt, heerst er veel onduidelijkheid over het daadwerkelijke dodenaantal. Wij mogen er zeker van zijn, dat het inmiddels al ver boven de honderd ligt. Onder de doden bevindt zich ook een groot aantal kinderen. Naast het vermoorden van de burgers, worden ze verkracht, mishandeld en gewoonweg in de Nijl gegooid.

Dit is wat het internet over de huidige situatie zegt:

https://platform.twitter.com/widgets.js

https://platform.twitter.com/widgets.js

Wat wij kunnen doen

Wij kunnen ten eerste doorgaan met het vergroten van het bewustzijn van de mensen om ons heen. Blijf de berichtgeving vooral delen op al jouw sociale media kanalen. Verder zijn er verschillende inzamelingsacties gaande, voornamelijk in het buitenland. Omdat wij niet kunnen zien welke betrouwbaar zijn, en welke niet, kiezen wij ervoor ze niet te benoemen.

De situatie in Sudan blijft malen in onze gedachten, wij hopen ook in de jouwe.

Verder lezen?


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: