black girl news

Black Girl News: Usher op worldtour, Renaissance in de bios en meer

Hi sis, dit is Black Girl News met alles dat je de vorige week gemist hebt!

Terwijl je vorige week aan het werk was, draaide de wereld op volle toeren door. Daardoor kan het best dat je belangrijk nieuws gemist hebt. Maar geen zorgen, we got you! Hieronder delen we alle must-knows, zoals Usher die op wereldtournee gaat (gasp!) en Beyoncé’s renaissance die binnenkort in de bios te zien is. Newsgierig naar wat er nog mee aan je voorbij ging? Je leest het in onze allereerste Black Girl News!

Usher gaat op world tour na de super bowl

“Ladies, leave your man at home, cause you know Usher will be Jumpin’ Jumpin’” Als je te laat was voor Usher in Parijs, is dit je kans om alsnog bij een concert van deze legend aanwezig te zijn! Het gerucht gaat dat hij na zijn optreden tijdens de Amerikaanse Super bowl op tournee gaat. De zanger zal zijn nieuwe album Coming Home namelijk uitbrengen op 11 februari 2024, de dag van de Super bowl. En met dit nieuwe album gaat hij vervolgens op world tour, en doet hij hopelijk ook Nederland aan, *screams in Keke Palmer*.

Wil je er graag bij zijn? Dan moet je nog even geduld hebben. De kaartverkoop zal namelijk pas na zijn optreden beginnen. Wel is zijn team, volgens Vibe, al druk bezig met vastleggen van verschillende locaties over de hele wereld. Spannend! Over het nieuwe album zegt Usher: “Het is een liefdesbrief aan de nalatenschap van mijn carrière.” We kunnen niet wachten!


Santos wint Gouden Kalf voor Beste Dramaserie 2023

Het duurt nog even voordat we Santos op tv kunnen volgen, toch wonnen ze vorige week al een Gouden Kalf voor beste dramaserie! Santos, met in de hoofdrol Yootha Wong-Loi-Sing en Yannick Jozefzoon, is wat ons betreft een echte must watch. De serie draait om een ambitieuze koppel dat een leven probeert op te bouwen in Rotterdam. En dat gaat lekker totdat één van de twee zich laat meeslepen door oude vrienden uit de drugswereld (bron: NPO3). Santos is vanaf 9 november elke donderdagavond op NPO3 te zien.


music

Beyoncé’s renaissance tour binnenkort ook in de bios te zien

Net zoals Taylor Swift’s The Eras Tour zal ook Beyoncé’s Renaissance Tour binnenkort in de bioscoop te zien zijn. Voordat we verder gaan, moeten we wel opbiechten dat we niet zeker weten of de film ook in de Nederlandse bioscopen te zien zal zijn. Maar hij verschijnt vast en zeker op één van onze favoriete streamingdiensten. In de film zijn elementen verwerkt van de Renaissance shows, de visuals van het album zelf en een documentaire over het samenstellen van de tour. De film zal waarschijnlijk vanaf 1 december te zien zijn.

Eindelijk! Er is een Verdachte voor de moord op 2pac opgepakt

Er is na bijna dertig jaar eindelijk een verdachte aangehouden voor de moord op rapper Tupac Shakur. Het gaat om de 60-jarige Duane ‘Keffe D’ James, die blijkbaar al jaren op internet verteld dat hij schuldig is aan de moord op de rapper. Het was voor velen dus geen verrassing dat hij eindelijk opgepakt is voor de gruwelijke daad. Het is nu zoeken naar zijn opdrachtgever, die volgens velen een prominente rol in de muziekwereld speelt #itsallLove.


culture

Oktober is Black Achievement month

Oktober is in Nederland Black Achievement Month. De hele maand worden de uitzonderlijke talenten van mensen met Afrikaanse roots in de schijnwerpers gezet. Tijdens deze bijzondere maand worden er door heel Nederland activiteiten georganiseerd rondom everything Black. Met als grote afsluiter de Black Achievement Awards op 30 oktober.

New Book Alert: Kerry Washington, Jada Pinkett Smith & Ziwe Fumudoh

Voor de grote lezers onder ons is er goed nieuws! Er zijn de afgelopen week drie nieuwe boeken aangekondigd of uitgebracht. Zo schreef Kerry Washington haar memoir, Thicker Than Water. En ook Jada Pinkett Smith bracht een memoir uit, Worthy. Daarnaast kondigde Ziwe Fumudoh Black Friend aan, een collectie essays vanuit haar eigen perspectief.


Onze favoriete shoppings van de afgelopen week

Queenie Super Growth Oil

€ 39,45

Smibologie. Each one teach one.

€ 24,99

Spel: Remember me

€ 22,50

Tip, of jouw nieuws hier? Mail ons!


Blog at WordPress.com.

%d