Black Girl News: de comeback van Rihanna en meer

Hi sis, dit is Black Girl News met alles dat je de afgelopen tijd gemist hebt!

Terwijl je druk aan het werk was, draaide de wereld op volle toeren door. Daardoor kan het best dat je belangrijk nieuws gemist hebt. Maar geen zorgen, we got you! Hieronder delen we alle must-knows, zoals de terugkeer van Rihanna, de nieuwe serie Santos en een nieuw album voor Nicki Minaj en voor Lil Wayne! Nieuwsgierig naar wat er nog mee aan je voorbij ging? Je leest het in deze Black Girl News!

music

De comeback van Rihanna: 2 albums, wereldtournee en meer
foto: Variety Australia

OMG goed nieuws y’all! Onze favoriete mother maakt binnenkort haar terugkeer naar de muziekwereld. Het blijkt dus dat Rihanna inmiddels genoeg materiaal heeft voor niet één, maar twee nieuwe albums. En daar bovenop heeft ze onlangs een deal van $32 miljoen gesloten met Live Nation voor een wereldtournee in 2024 en 2025! Hoe we dit weten? Een bron dichtbij de ondernemer heeft hun mond voorbij gesproken. Ze vertelden er wel bij dat Rihanna zich voor nu nog even op haar gezin richt. En dat nemen we haar natuurlijk niet kwalijk!


For the millennials! Nieuw album voor Nicki Minaj & voor Lil Wayne
Foto: Billboard

Goed nieuws voor de millennials onder ons! We kunnen binnenkort het Young Money tijdperk herleven, want zowel Nicki Minaj als Lil Wayne droppen op vrijdag 17 november een nieuw album! Nicki Minaj brengt Pink Friday II uit, vervolgd door een tour in 2024. En Lil Wayne Welcome 2 Collegrove. Exciting!


politics & society

Afro-Palestijnse vrouwen spreken zich uit
foto: Travel Noire

De onderdrukking van de Palestijnen krijgt steeds meer aandacht op sociale media. Helaas brengt het naast activisme ook suggesties van racisme met zich mee. Zo wilt een deel van de Afro gemeenschap om die reden de Palestijnen niet supporten. Toch nemen ook Afro-Palestijnen met trots het podium voor Palestina. En het is tijd dat we naar ze luisteren!

Er komt misschien een verbod op haar relaxers in Amerika
foto: Elevate

Er komt misschien een verbod op haar relaxers in Amerika. Dat klink wellicht heel heftig, maar het gaat hierbij om de relaxers met het bestanddeel formaldehyde. Dit bestanddeel zou namelijk onder andere kankerverwekkend zijn. En heel gevaarlijk dus. Het verbod is trouwens nog niet geheel rond. De Food and Drug Administration (FDA) heeft onlangs het verzoek ingediend, dus of de ban doorgezet wordt is nog even afwachten.


culture

Santos vanaf 9 november op NPO
foto: Santos / NPO

Vanaf donderdag 9 november kun je elke week van de nieuwe Nederlandse dramaserie Santos genieten. Santos gaat over geliefden Glenn (Yannick Jozefzoon) en Yola (Yootha Wong Loi-Sing) die komen klem te zitten tussen hun ambities en de criminele invloeden in hun leven. De serie verschijnt wekelijks op NPO 3 en NPO start. En is ook te streamen op NPO plus!

Meer Black movies op Netflix: samenwerking met Tyler Perry
foto: IndieWire

Er komen nog veel meer Black movies op Netflix. Er is namelijk een nieuwe deal tussen filmproducent Tyler Perry en de internationale streamingdienst. We hopen dat er ook heel wat #Blackjoy films tussen zitten, want het is de hoogste tijd dat ook meneer Perry iets anders dan de struggle laat zien.


Onze favoriete shoppings van de afgelopen week

Chicken & Waffles Icecream

instore

All about love: new visions

€ 16,-

Skin care: Glow Scrub

€ 15,95

Tip, of jouw nieuws hier? Mail ons!


Blog at WordPress.com.

%d