,
beyonce-miskramen

Beyoncé openhartig over selfcare, het moederschap en haar miskramen

Om Beyoncé kan je niet heen. De moeder van drie kinderen, artieste, ondernemer en echtgenote, stond de afgelopen twee decennia aan de top. En nu staat ze op de cover van de Amerikaanse ELLE. In het interview vertelt Beyoncé openhartig over selfcare, het moederschap en haar miskramen. Lees verder om te ontdekken wat Beyoncé deelde.

Ondernemen en moederschap

Naast Beyoncé haar altijd voortbewegende zangcarrière, heeft ze ook haar eigen bedrijf. In januari lanceert de zangeres de nieuwe collectie van IVY PARK. Dit keer in samenwerking met Adidas. Samen met Adidas hoopt Beyoncé haar IVY PARK naar een nieuw niveau te tillen. Zo zijn er bijvoorbeeld genderneutrale kledingstukken aan de lijn toegevoegd.

Dat Beyoncé niet stil zit is dan ook een feit. Zo geeft ze toe dat ze net als andere moeders moeite heeft met het balanceren van werk en privé. “Ervoor zorgen dat ik aanwezig ben voor mijn kinderen terwijl ik een bedrijf leid kan uitdagend zijn. Het balanceren van alle rollen is stressvol, maar ik denk dat het zo is voor alle werkende moeders.”

“Veel vrouwen wordt aangeleerd om symptomen te negeren en sterk te zijn. Ze focussen zich op het verzorgen van iedereen behalve zichzelf. Ik ben niet langer één van die vrouwen.”

Selfcare is ontzettend belangrijk

Voor Beyoncé staat haar selfcare op nummer één. Na haar zware zwangerschap heeft de zangeres er bewust voor gekozen om zich een jaar lang op haar gezondheid te focussen. “Veel vrouwen wordt aangeleerd om symptomen te negeren en sterk te zijn. Ze focussen zich op het verzorgen van iedereen behalve zichzelf. Ik ben niet langer één van die vrouwen.”. Ze weigert dan ook om willekeurige medicijnen in te nemen en gebruikt middelen als acupunctuur, meditatie en ademhalingsoefeningen.

Ook heeft de zangeres geleerd om bewust ‘nee’ te zeggen. “Hoe volwassener ik wordt, hoe meer ik mijn waarde inzie. Er zijn minder leuke dingen die ik gedaan heb in mijn carrière, omdat ik niet doorhad dat ik ‘nee’ kon zeggen. Wij hebben namelijk allemaal meer kracht dan wij ons realiseren.”

Lessons learned

Over haar levenslessen zegt Beyoncé: “Ik begon met het zoeken naar een diepere betekenis toen mijn leven mij lessen leerde waarvan ik niet wist dat ik ze nodig had.” Zo hebben de miskramen die Beyoncé had, voordat ze zwanger werd van Blue, haar een wijze les geleerd: “Ik moest leren hoe ik mezelf kon opvoeden voordat ik iemand anders op zou voeden. Toen ik bevallen was van Blue werd mijn zoektocht naar mijn levensdoel veel groter.”. Ook groeide de behoefte van de zangeres om zichzelf te kunnen zijn.

Beyoncé wilt graag dat mensen zich meer gaan focussen om hun innerlijke schoonheid. Zo heeft het krijgen van kinderen haar geleerd om zichzelf te waarderen om meer dan alleen haar uiterlijk. En haar doen beseffen dat haar ze meer dan genoeg is, in welke levensfase ze zich ook bevindt. “Giving zero🤬s is the most liberating place to be.”

“Giving zero🤬s is the most liberating place to be.”

Deze artikelen over celebs vind je vast ook leuk:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: