rihanna-forbes-self-made

Deze vier zwarte vrouwen behaalden de lijst van Forbes Richest Self-Made Women

And the Black Girl Magic don’t stop! Op 4 juni bracht Forbes een lijst uit met de 80 rijkste self-made vrouwen van Amerika. De lijst vertegenwoordigd 80 succesvolle vrouwelijke entrepreneurs die een net waarde in de miljoenen (of miljarden) hebben. Op de Forbes lijst staan er ook vier zwarte vrouwen, die ooit met niets zijn begonnen, en nu zwemmen in het geld.

Self-Made

Op de lijst komen doe je niet zomaar, je moet namelijk een net waarde hebben van tenminste $225 miljoen (bijna 200 miljoen euro). De tachtig vrouwen hebben gezamenlijk dan ook een net waarde van $81.3 miljard. Dat is niet niets. En alle vrouwen op de lijst moeten natuurlijk ook op eigen kracht hun miljoenen vergaard hebben. Wat deze vrouwen zo al doen? Ze werken in de entertainment, gezondheidszorg, technologie, wetenschap, cosmetica, mode en nog vele andere sectoren.

Rihanna = BAE

Onze fave Rihanna staat op nummer 37, ver boven onze andere fave Beyoncé (51). Met een net waarde van $600 miljoen, verslaat Rihanna bovendien nog een aantal records. Zo is zij een nieuwkomer op de lijst en is zij de rijkste vrouwelijke muziekkant. En dat terwijl haar laatste album alweer een hele poos geleden uitgekomen is. Met haar Fenty Beauty, lingerielijn en recente kledinglijn, blijkt het geld aardig binnen te stromen in huize Fenty. We applaud this Queen!

Vier zwarte Self-Made Queens

Deze vier vrouwen die wij maar al te graag sis noemen, zijn vier vrouwen naar ons hart. Op nummer 10 staat Oprah Winfrey, met haar 65 jaar, heeft ze een net waarde van maar liefst $2.5 miljard behaald. De volgende op de lijst is Rihanna, op 31-jarige leeftijd, staat ze op plek 37. En haar net waarde? Die herhalen wij maar al te graag nog een keer, $600 miljoen. Na Rihanna volgt Beyoncé op plek 51, met een net waarde van $400 miljoen. Op haar 37ste heeft ze ervoor gezorgd dat zij, haar kinderen en haar kinds kinderen nooit meer voor 12 uur ‘s middags hoeven op te staan. De laatste in de rij is niemand minder dan Serena Williams, met haar net waarde van $225 miljoen is zij de eerste atleet die de lijst behaald. En dat op 37 jarige leeftijd, na een heftige carrière van 24 jaar!

Wij krijgen maar geen genoeg van deze Black Girl Magic. Wil je de coverstory van Forbes, en zo het interview van Serena lezen? Klik dan hier. Voor de hele Forbes lijst van (zwarte) vrouwen, klik je hier.

Deze blogs vind je vast ook leuk


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: