,
alicia-keys-red-table-talk

Alicia Keys over haar onzekerheden en angsten tijdens Red Table Talk

Het nieuwe seizoen van Jada Pinkett-Smiths Red Table Talk is begonnen en de afleveringen gaan dieper dan ooit tevoren. Tijdens de aflevering van gisteravond, was het de beurt aan zangeres Alicia Keys. Tijdens Red Table Talk maakten wij kennis met Alicia Keys, zoals je haar nog nooit gezien hebt.

Zelf ben ik opgegroeid met de nummers van Alicia Keys. Toen ze in 2001, op haar achttiende, wereldwijd doorbrak met haar debuutalbum Songs in a Minor, was ik acht jaar oud. Met de radio zong ik toen, voor zover ik dat kon, uit volle borst mee met de nummers Fallin’ en A Woman’s Worth. Nu, bijna twintig jaar later, komen die nummers nog steeds langs in mijn Spotify afspeellijsten. En is Alicia Keys voor mij nog steeds de Queen of R&B.

Alicia Keys van het voetstuk

Omdat Alicia altijd unproblematic is geweest, draagt ze voor velen een spreekwoordelijke Halo. Alicia Keys, was een vrouw die haar leven voor elkaar had, en iemand waarnaar ik opkeek. Maar als het aan haar ligt, doet niemand dat meer. Daarover zegt de zangeres tijdens Red Table Talk:

“Dat voetstuk, maak hem kapot. Ik wil op niemands voetstuk staan. Ik wil hier op de grond staan, waar ik gewoon mijzelf kan zijn.” 

https://www.instagram.com/p/B09SnTtgJPf/?utm_source=ig_web_copy_link

 

Dat Alicia Keys als ieder andere vrouw is, blijkt wel wanneer ze over haar onzekerheden begint te praten. Zo heeft Alicia jaren lang moeite gehad met het vragen om wat zij van haar omgeving nodig had. “Ik bagatelliseerde wat ik nodig had, omdat ik niet veeleisend over wilde komen. Ik vroeg altijd maar om een beetje. Omdat ik dacht dat dat een mooie eigenschap was om te hebben. Maar ik realiseerde mij, dat wat ik deed, was dat ik eigenlijk maar om een klein beetje aan het universum vroeg.”

Onzekerheden vanuit het verleden

Van jongs af aan liep de R&B zangeres rond met het idee dat ze haar succes niet verdiende. Ze begon op haar veertiende met zingen, en kreeg haar eerste grote succes op haar achttiende. Ze had op dat moment geen idee wat ze aan het doen was. Genoeg mensen om haar heen hebben daar dan ook misbruik van gemaakt. Door haar vroege ervaringen in een harde wereld, veranderde Alicia al vrij snel in een people pleaser. En met haar vele vrouwen.

Ook haar relatie met haar moeder heeft effect gehad op de vrouw die Alicia uiteindelijk werd. Haar moeder heeft altijd een uitgesproken mening gehad, en was daarin het tegenovergestelde van Alicia Keys. Om een balans in hun relatie te houden, werd Alicia de peacemaker. In relatie tot haar moeder, maar ook tot anderen.

“Ik weet niet eens hoe ik boos moet worden. Ik weet niet eens hoe ik mijzelf kan verliezen, en gewoon los moet gaan.”

With an S on her chest

Volgens de Queen of R&B is de grootste misvatting over haar dan ook dat ze erg sterk is. Maar niets is minder waar. Geluk haalt Alicia haar kracht onder andere uit haar eigen muziek. Zo schreef ze het nummer Superwoman in een tijd dat ze wilde dat zij die supervrouw durfde te zijn. Zo zegt Alicia: “De enigste manier waarop ik erdoorheen kwam, was door te schrijven over waar ik op hoopte.”

Even when I’m a mess
I still put on a vest
With an S on my chest
Oh yes
I’m a Superwoman

 

Tijdens de Red Table Talk deelde Alicia Keys ook hoe ze durfde om de mensen die haar achter hielden los te laten. “Ze waren geïntegreerd in alles dat ik kende. Ik voelde mij van hun afhankelijk. In mijn hoofd zou ik zonder hun nooit mijzelf kunnen zijn. Het heeft even geduurd voordat ik dat los kon laten”. Ook durfde de zangeres weer op zichzelf te vertrouwen, nadat ze een aantal fouten had gemaakt, waarvoor ze zichzelf lange tijd niet kon vergeven.

Door de journey kwam Alicia erachter dat zij zelf bepaalt wie ze is, zolang ze maar weet wat zij zelf nodig heeft. Tijdens die journey moet je volgens haar wel net zoveel tederheid en empathie voor jezelf hebben, als dat wij vaak voor anderen hebben. Leer jezelf te vergeven. “Ik verlies alleen mezelf als ik niet voor mezelf kan spreken”.

Bekijk hieronder de gehele aflevering van Alicia Keys bij Red Table Talk.

 

Dit vind je vast ook leuk:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: