, ,

Soraya Hadjar over That’s What She Said NL en haar allereerste E-book

Soraya Hadjar (24) is de oprichter van That’s What She Said NL, een urban mediaplatform voor jonge vrouwen. De jonge ondernemer bracht eind oktober haar allereerste E-book ‘The Last Generation: Love’ uit. Het boek is geïnspireerd door haar blogs over liefde en daten in de internetgeneratie. Wij vroegen de Surinaams/Algerijnse Soraya naar haar online platform, haar E-book en de inspiratie voor alles wat zij dagelijks doet.

That’s What She Said NL

Soraya Hadjar vertelt heel open dat ze twee jaar geleden depressief werd, “waardoor ik elke keuze die ik heb gemaakt in het leven ging analyseren en opschrijven”. Uit de stukken die zij in die periode schreef zijn veel blogs voortgekomen. “Omdat ik het juiste platform niet kon vinden om die blogs op te delen, heb ik mijn eigen platform opgericht, That’s What She Said NL.” Met TWSSNL geeft Soraya zowel urban culture als urban life weer. Je kan op het platform dus terecht voor de nieuwste tracks, maar ook voor persoonlijke blogs over het echte leven.

Met That’s What She Said NL gaat Soraya Hadjar dieper dan andere urban blogs door overal een persoonlijk aspect aan toe te voegen. “Als wij bijvoorbeeld naar een festival gaan, plaatsen we niet alleen filmpjes over het event, maar schrijven we ook een review over hoe wij het event hebben ervaren.”

Omdat ik het juiste platform niet kon vinden om die blogs op te delen, heb ik mijn eigen platform opgericht, That What She Said NL.

Diepgang en nog meer

Bij TWSSNL staat het belang van expressie centraal. “Toen ik begon met het platform zat ik midden in een depressie. Als schrijver voelde ik sterk de drang om mijn emoties te delen, maar ik wist dat hier geen geschikt platform voor was.” Soraya wilde geen ander ‘zelfhulpblog’ starten, maar juist over de échte dingen in het leven schrijven. “Daarnaast wilde ik mijn liefde voor urban culture niet onder stoelen of banken schuiven. We zijn immers net zo geïnteresseerd in de make-up van Beyoncé, als dat we zijn in mental health.”

Soraya vindt de meeste mediaplatformen eenzijdig. “Als het voor vrouwen is, gaat het meestal alleen over make-up en fashion, terwijl er zoveel meer is waar vrouwen in geïnteresseerd zijn.” Het was dan ook That’s What She Said NL die Soraya Hadjar uit de depressie hielp. En ze doet niets liever dan andere jongeren ook datzelfde platform bieden.

Voor Soraya is positieve en échte content het belangrijkst. “Alles wat wij plaatsen heeft als doel om te inspireren of motiveren. Daarom plaatsen we bijvoorbeeld geen roddels en zo min mogelijk negativiteit. Als ik een blog schrijf over dat ik depressief ben geweest, schrijf ik ook in die blog wat ik ervan geleerd heb.”

Bij That’s What She Said NL is onlangs het één en ander veranderd: “De belangrijkste verandering die TWSSNL onlangs heeft ondergaan, is dat al onze content nu in het Engels gepubliceerd wordt. Ik heb gemerkt dat we de laatste tijd veel volgers uit het buitenland aantrekken met het verzoek om de blogs te vertalen.” Naast de taal switch heeft TWSSNL sinds kort ook een webshop, met daarin het eerste E-book van niemand minder dan Soraya zelf.

Alles wat wij plaatsen heeft als doel om te inspireren of motiveren. Daarom plaatsen we bijvoorbeeld geen roddels en zo min mogelijk negativiteit.

The Last Generation

Het E-book van Soraya, The Last Generation, gaat over de manier waarop de internetgeneratie met bepaalde thema’s in het leven omgaat, zoals liefde, drugs, social media en seks. Het eerste boek is onderdeel van een serie waarin Soraya meerdere thema’s zal belichten. Het eerste thema dat Soraya bespreekt is liefde en gaat over daten en liefde in de internetgeneratie. “Wat zijn situationships? Wat is wifey material? Hoe gaan wij met gebroken harten om? Waarom zijn we allemaal zo beschadigd en hoe voorkomen we dat we elkaar nog meer beschadigen?”

Soraya heeft bewust voor een E-book gekozen, om het zo laagdrempelig mogelijk te houden. Ze wilt graag dat de lezer het gevoel krijgt dat ze een lange blog aan het lezen zijn. “Ik weet dat je jongeren niet makkelijk aan het lezen krijgt. Daarom heb ik er ook voor gekozen het boek in verschillende delen uit te brengen, in plaats van één, dik boek. Het boek telt dan ook niet meer dan 65 pagina’s en is momenteel alleen digitaal beschikbaar.”

In The Last Generation is Soraya ontzettend open. “Toen ik begon met het schrijven van het boek, zat ik in een abusive relationship, koos ik ongezonde man na ongezonde man en was ik ontzettend ongelukkig. Door met mezelf de confrontatie aan te gaan, heb ik mijn ongezonde patronen in kunnen zien en doorbreken, waardoor ik nu vrij, gelukkig en gefocust ben.” In het boek deelt Soraya veel van haar journey en ze gelooft dan ook dat veel vrouwen zich op de één of andere manier in haar verhaal kunnen herkennen.

Verantwoordelijkheid nemen

Op de vraag waaruit ze haar inspiratie haalt, antwoord Soraya dat ze die vooral haalt uit de dingen die ze zelf ervaren heeft. Maar ook de verhalen van mensen om haar heen. Soraya loopt inmiddels al een jaar bij een psycholoog en haalt ook uit de vele gesprekken met haar inspiratie. “Daarnaast ben ik van nature een grote fan van hiphop en urban culture, dus ik ben altijd op zoek naar de leukste nieuwtjes, de nieuwe tracks en andere dingen.”

De belangrijkste les die Soraya het afgelopen jaar geleerd heeft is dat zij zelf verantwoordelijk is voor wat er goed of slecht gaat in haar leven. “Als je jezelf verantwoordelijk stelt, heb jij ook als enige de mogelijkheid om je leven te veranderen.” In alles wat Soraya schrijft, en vooral in haar boek, probeert ze vrouwen te motiveren naar zichzelf te kijken. “Vraag je niet af waarom alle mannen vreemdgaan, vraag je af waarom jij steeds kiest voor mannen die vreemdgaan. Geef niet continu de dingen uit je verleden de schuld voor je pijn, ga in therapie. Klaag niet dat je te weinig betaald krijgt, zorg voor een manier om je eigen inkomen te genereren.”

Mijn moeder zegt altijd: ‘’Verbeter de wereld, begin bij jezelf!’’

Kijk ook op de website van TWSSNL

Deze artikelen over Female Entrepreneurs vind je vast ook leuk:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: