,

Sigmara Gijsbertha (26), eigenaresse van MFO, over haar groei als ondernemer en persoon

Sigmara Gijsbertha en haar MFO vielen mij al een tijd geleden op. Ik werd door een goede vriendin in haar groep, My Fabulous Outfits, toegevoegd, als één van de groepen waarin je moet zitten als je op Facebook bent. I loved it, want dat is nu alweer twee jaar terug en ik zit er nog steeds in. Sigmara heeft een aantal jaar geleden de Facebook-groep opgekocht en het in korte tijd enorm doen groeien. Inmiddels heeft de groep ook een drukbezochte webshop. Maar dat is niet alles, Sigmara heeft nog veel meer op de planning. In dit interview lees je alles over de groei van My Fabulous Outfits (MFO), maar ook over Sigmara’s groei als persoon.

Sigmara is een 26-jarige mama van een stoere jongen en haar roots vind je op het heerlijke Curaçao. Zichzelf omschrijft ze als, “een rustig persoon. Ik ben heel veel in mijn gedachten, en ook veel bezig met mijn energy en positieve vibes. Ik probeer bewust door het leven te gaan.” Sigmara ziet het leven dan ook als een leerschool. Van alles wat ze meemaakt probeert ze te leren en ze is altijd bewust bezig haar kennis uit te breiden. “Ik probeer om iedere dag een betere versie van mijzelf te zijn.”

Sigmara’s begin van My Fabulous Outfits

Samen met twee andere meiden, begon Sigmara Gijsbertha met de Facebook-groep MFO, My Fabulous Outfits. Niet lang daarna hoorde Sigmara dat zij voor haar opleiding, stage kon lopen binnen een eigen bedrijf. Daarom besloot ze van MFO een eigen bedrijf te maken. Vanwege haar opleiding wilde ze dat het liefste in haar eentje doen, maar daarvoor moest zij eerst afscheid nemen van de andere twee dames. “Wij hebben onderhandeld en ik heb ze uitgekocht. En ik ging alleen verder met My Fabulous Outfits. Dat was mijn eerste onderhandeling.”

Het was voor Sigmara ook een behoorlijke grote stap, “in de trein onderweg naar huis moet ik huilen. Ik dacht misschien wordt dit mijn toekomst, misschien ook niet.” Toen Sigmara het bedrijf overkocht kon ze zich half nog niet indenken wat haar allemaal te wachten stond. “Je kan zeggen dat het bedrijf mij heeft gemaakt. Je komt in een heel andere wereld, en om te overleven moet je je van elke stap bewust zijn. Van je fouten moet je leren, anders blijf je dezelfde fouten maken.”

“Ik probeer om iedere dag een betere versie van mijzelf te zijn.”

sigmara-gijsbertha-mfo

In het prille begin van MFO verkocht de webshop alleen t-shirts met teksten erop gedrukt, maar al snel daarna begon Sigmara Gijsbertha met het inkopen en verkopen van kleding. Vanaf het moment dat de webshop online ging is MFO uitgegroeid tot een ontzettend grote groep. Sigmara kocht de groep op toen het 30.000 leden had, en inmiddels staat de teller op 72.000 leden. En ondanks de grote van de groep, hangt er toch opvallend positieve sfeer, “ik tolereer helemaal niets. Er zijn namelijk gewoon regels.” Sigmara wilt dan ook dat de groep functioneert zoals zij zelf is, “ik ben positief, ik wil geen negativiteit in mijn groep hebben. Ik wil dat iedereen zich thuis voelt.”

Lessons learned

Sinds kort is Sigmara zich bewust van het aandeel van haar team, ze delegeert de taken dan ook bewuster. “Ik heb geleerd om de eigenaar te zijn, en niet ook model te zijn, en overal actief te zijn.” Tot afgelopen december ervaarde Sigmara dagelijks de druk van het combineren van haar bedrijf, met haar opleiding en het moederschap. “Het was gewoon te druk. Ik ging richting een burn-out, ik kon niet eens meer denken. Dus ik ging naar Curaçao, en ik ging uit en dacht mijzelf terug te vinden. Maar dat was het niet.” Helaas.

“MFO was een persoon geworden, en Sigmara was er niet meer. Ik kon niet meer door, dus het moest gewoon anders aangepakt worden.”

Sigmara-gijsbertha-mfo

Toen Sigmara terugkwam naar Nederland moest ze het een tijdje zonder mobiele telefoon doen, hij was namelijk stuk gegaan. In haar vrije tijd ging ze daardoor meer audioboeken beluisteren. En kreeg ze ook een vast ritme, “ik stond elke dag zeven uur op en ging om elf uur weer slapen”. Naast het beluisteren van de audioboeken begon ze haar vrije tijd ook anders in te vullen, waardoor Sigmara nu veel meer op een dag gedaan krijgt, en ze ook meer tijd voor haar zoontje heeft. Ze geeft toe dat ze voorheen teveel met haar bedrijf bezig was, “MFO was een persoon geworden, en Sigmara was er niet meer. Ik kon niet meer door, dus het moest gewoon anders aangepakt worden.”

Self-love is the best love

Voor Sigmara is zelfliefde hoe dicht je bij jezelf staat. Zo heeft Sigmara jarenlang haar eigen haren verborgen. Dat stopte toen ze een keertje dacht: “Ik draag mijn eigen haar voor één nacht.”, gelukkig vond ze het mooi. Nadat Sigmara haar verhaal op Facebook gedeeld had, heeft ze ontzettend veel liefde mogen ontvangen. En werd zij erin bevestigd dat haar haren mooi zijn, zoals ze zijn.

Haar onzekerheid over haar haren kwam van nare ervaringen in haar jeugd. “Vroeger werd ik geplaagd door een tante. Ze zei altijd, ‘je hebt het kroeste haar van de familie’. Ze hebben mij nooit echt geleerd hoe ik met mij haar om moet gaan. En nu leer ik mijzelf dingen anders aanpakken.” Zelfliefde is voor Sigmara dus het terugkeren naar wie je bent en wie je hoort te zijn.Naast zelfliefde is ook self care belangrijk voor Sigmara.

Over haar self care routine zegt zij dan ook: “’s avonds is mijn me-time, dat is even een ijsje eten of wat yoghurt. En een serie of een film kijken.”. Haar self-care bestaat voornamelijk uit goed voor zichzelf zorgen, op tijd naar bed gaan en de dingen van zich afschrijven. Tussendoor gunt Sigmara zichzelf ook wat lekkers en wat afleiding.

“MFO is going to BIG”.

We are going to be big

Op de vraag wat wij in de toekomst van MFO kunnen verwachten antwoord Sigmara Gijsbertha zonder enige twijfel: “MFO is going to BIG”. Volgens Sigmara heeft My Fabulous Outfits zoveel meer te bieden dan alleen het verkopen van leuke kleding. Zo zullen er in de nabije toekomst ook evenementen georganiseerd worden. En er zijn 72.000 leden in de Facebook-groep, dus is het creëren van een hechte community het voornaamste doel van Sigmara.

Bovendien zal zij in juni afstuderen, “eindelijk”. Ook geeft Sigmara toe dat ze van haar eigen bedrijf meer heeft geleerd, dan dat ze in de afgelopen vier jaar op school geleerd heeft. Ze ziet zichzelf nu echt als een ondernemer, “ik zal nooit voor een baas gaan werken”. Dat is gewoon wie Sigmara is, daar is ze nu achter gekomen.

Een tip die Sigmara aan andere ambitieuze vrouwen wilt geven, is om altijd je onderbuikgevoel te volgen. “Het eerste gevoel dat je krijgt wanneer je een vibe voelt die niet klopt, dat moet je altijd volgen. Want je energy verteld je gewoon alles.” Ook het bewaken van je mind is volgens Sigmara erg belangrijk: “Probeer alleen positieve gedachtes toe te laten. Als je merkt dat wanneer je jouw telefoon pakt, je vibe veranderd naar negatieve energy, doe het niet. Probeer minder actief te zijn op je telefoon, en bewuster te zijn in het werkelijke leven. Dat is belangrijk.” Met deze tips hoopt Sigmara dat je met alles dat je doet, je bewust naar jouw toekomst werkt.

Ook lid worden van het MFO van Sigmara Gijsbertha? Dat doe je hier. Wil je ook wel eens een kijkje nemen in Sigmara’s webshop? Klik dan hier.

Deze interviews met boss babes vind je vast ook leuk:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: