, ,
quinsaira-hooi-studio-queenhood

Quinsaira Hooi maakt artworks voor gekleurde vrouwen met haar Studio Queenhood

Quinsaira Hooi (26), is de vrouw achter Studio Queenhood. Met haar Studio Queenhood verkoopt ze artworks gemaakt voor en geïnspireerd door gekleurde vrouwen. Naast Studio Queenhood helpt Quinsaira ook bedrijven met hun logo’s, huisstijlen en andere grafische vragen, met haar design studio QH Design. Quinsaira was al op jonge leeftijd bezig met tekenen, maar ontdekte pas op latere leeftijd haar passie voor beeld en illustratie.

Quinsaira staat voor eigenzinnigheid

Quinsaira is in haar werk net zo eigenzinnig als haar karakter. De designer houdt van unieke ontwerpen, de kleur roze en van flora. Zo is Quinsaira een self proclaimed #plantlover. Op school is er ooit tegen haar gezegd dat men roze niet serieus neemt als het om een bedrijf gaat, “maar ik wil ze gewoon het tegendeel bewijzen.” Als wij Quinsaira vragen om zichzelf te beschrijven, zegt ze dan ook: “zelfstandig, creatief en veerkrachtig.”

Op school is er ooit tegen Quinsaira gezegd dat men roze niet serieus neemt als het om een bedrijf gaat.

“Maar ik wil ze gewoon het tegendeel bewijzen.”

Quinsaira is altijd creatief geweest, maar wist nooit dat ze daar een beroep van kon maken. “In eerste instantie had ik mij aangemeld voor een accountancy opleiding”. Ze werd niet lang daarna door een vriendin benaderd die zei een leuke opleiding voor haar gevonden te hebben. Dankzij die vriendin kwam Quinsaira in de wereld van grafimedia terecht, en heeft ze een manier gevonden om haar creativiteit tot uiting te brengen in een beroep. Inmiddels bestaat Quinsaira’s design studio, QH Design, al tweeënhalf jaar en haar webshop, Studio Queenhood, anderhalf.

quinsaira-hooi-studio-queenhood

Studio Queenhood is er voor de gekleurde vrouw

De black artwork studio, Studio Queenhood, verkoopt producten met daarop gekleurde vrouwen afgebeeld. Deze gekleurde vrouwen zijn door Quinsaira zelf getekend. Op de vraag waarom ze met het tekenen van de vrouwen is begonnen, antwoord de designer: “Ik hou van kunstzinnige dingen, maar ik kon het zelf niet makkelijk krijgen in de stijl waarvan ik hou. Ik hou van speelse en fashion related artworks, en ik miste dat voor de gekleurde vrouw. Daarom dacht ik waarom doe ik dat niet zelf?”

De eerste inspiratiebron van Quinsaira is God: “Ik besef dat ik ooit gecreëerd ben en dat ik een heel klein deel van zijn creativiteit heb meegekregen net als ieder ander, alleen heb ik het op visueel gebied.” De tweede inspiratiebron zijn haar klanten. Verder kan haar inspiratie echt overal vandaan komen. “Als ik ergens door geprikkeld wordt, blijf het in mijn hoofd. Ik heb zo vaak dat ik iets maak, en mij pas later realiseer waar ik mijn inspiratie vandaan gehaald heb.” Tegenwoordig haalt haar Quinsaira inspiratie ook uit de natuur. Zo zijn planten steeds vaker een onderdeel van haar artworks.

Blijf dicht bij jezelf

Als advies voor jonge meiden die ook iets groots met hun talenten willen doen, zegt Quinsaira: “Begin met hetgeen waar je interesses liggen en wanneer je ziet dat het niet werkt, dan doe je iets anders.” De designer keek altijd op naar de grotere ontwerpers die strakke ontwerpen maakten, en probeerde ook in die stijl te werken. Ze ontdekte toen dat strak haar stijl niet is:

“Je moet gewoon altijd in beweging blijven en zo ontdek je wat niet bij je hoort. En hoe meer je weet wat niet bij je hoort, hoe meer je de kant op gaat waar je je thuis voelt.”

Een kijkje in de webshop van Studio Queenhood neem je op studioqueenhood.com

Deze artikelen over Female Entrepreneurs vind je vast ook leuk:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: