,
header-be-unbeweaveable

Maak kennis met de vrouw achter Be unbeweaveable, Dayanitsa Mauricia

Wij spraken met Dayanitsa Mauricia, de vrouw achter het internationale merk Be unbeweaveable. Met haar Be unbeweaveable, voorziet Dayanitsa dagelijks vrouwen van Raw Indian Hair. Van haar reis naar India, tot haar locatie in Amerika, ze deelt het hele verhaal. Natuurlijk hebben wij haar ook naar haar self-care gevraagd, want dat is ontzettend belangrijk voor een drukke entrepreneur als Dayanitsa zelf. Het interview lees je hier.

Be unbeweaveable. De naam zegt het eigenlijk al. Wat voor producten verkopen jullie?

Be unbeweaveable is gespecialiseerd in de verkoop van Raw Indian Haarbundels, Closures, Frontals en Custom pruiken.

Jullie kiezen bewust voor Indian Hair. Waarom hebben jullie, als Be unbeweaveable, daarvoor gekozen?

Het was voor mij erg belangrijk om mijn klanten te voorzien in de beste kwaliteit haar en ook om het bedrijf waarmee ik samen zou gaan werken te ontmoeten. India is het enigste land waar Raw haar in grote hoeveelheden beschikbaar is, omdat het wordt geofferd. Vandaar dat mijn keuze, om naar India te gaan, snel was gemaakt.

Wie is de vrouw achter het merk?

De vrouw achter Be unbeweaveable, ben ik, Dayanitsa Mauricia. Ik ben 31 jaar en van Antilliaanse afkomst. Ik ben spontaan, ambitieus, houd van het leven en mama van puppy zoontjes Bob en Bodie.

dayanitsa-be-unbeweaveable
Dayanitsa in India
Het begon voor jou allemaal met een reis naar India. Wat is er tijdens die reis gebeurd?

India was een hele ervaring. Op de weg is het superdruk en chaotisch. Van tevoren heb ik contact gehad met diverse bedrijven, zodat ze wisten van mijn bezoek. Tien dagen lang bezochten we dagelijks meerdere bedrijven, dit was erg interessant. Grote bedrijven, zolderkamers, rieten hutten, er was van alles te zien. Uiteindelijk ben ik in zee gegaan met een bedrijf dat niet op mijn lijst stond, ter attentie gebracht door onze Tuktuk-chauffeur. Alles was netjes georganiseerd binnen het bedrijf, het was hygiënisch en ze waren heel transparant over het productieproces. Zodra ik het haar zag was ik verkocht.

“In India is het best lastig voor vrouwen om zaken te doen, vrouwen worden vaak als minderwaardig gezien.”

In India is het best lastig voor vrouwen om zaken te doen, vrouwen worden vaak als minderwaardig gezien, en als je in het gezelschap bent van een man dan is hij automatisch het eerste aanspreekpunt. Voor een westerse vrouw was dit best even wennen. Het feit dat ze mij persoonlijk hebben ontmoet heeft er wel voor gezorgd dat ze mij als zakenvrouw respecteren.

Eenmaal teruggekomen, hoe heb je het concept van Be unbeweaveable omgezet in een echte business?

Ik kwam terug met 10 kilo haar en had nog niet eens een bedrijfsnaam. Ik vond het best lastig en wilde iets pakkends. Nilson, een goede vriend, van mij heeft uiteindelijk de naam Be unbeweaveable verzonnen, en ik was gelijk verkocht.

Ik heb een weave party georganiseerd waar dames het haar konden zien onder het genot van een hapje/drankje, en hun haar en hun make-up konden laten doen. Doordat ik diverse winkels had bezocht om mijn goodiebags voor de weaveparty te vullen, kreeg ik ook de kans van ICI Paris om daar één keer per week in het weekend te staan met mijn producten. Dit was echt toffe kans van de manager.

Jullie hebben inmiddels ook al business in Amerika? Hoe ziet dat eruit?

Veel tax afdragen aan Trump haha. Mijn business is voornamelijk online, soms komen klanten die in de buurt wonen langs op kantoor om producten af te nemen. Voor de rest ben ik dagelijks bezig met het maken van pruiken, inpakken van pakketten, sociale media en website onderhoud. Ook werk ik mee aan fotoshoots en volg ik cursussen om mijzelf te blijven ontwikkelen. En uiteraard lees ik veel boeken. Het klinkt misschien overweldigend, maar ik heb dagelijkse en wekelijkse doelen om het overzicht te behouden.

“Momenteel geef ik lessen genaamd ‘Wigmaking with Be unbeweaveable’. Dit is de ultieme kans voor dames en heren om alle ins-and-outs van Wigmaking te leren.”

Wat kunnen wij in de nabije toekomst allemaal van Be unbeweaveable verwachten?

Ik heb grote plannen met Be unbeweaveable. Uiteraard, dames en heren wereldwijd voorzien in de beste kwaliteit Raw Indian Haar. Momenteel geef ik lessen genaamd ‘Wigmaking with Be unbeweaveable’. Dit is de ultieme kans voor dames en heren om alle ins-and-outs van Wigmaking te leren. Denk hierbij aan de het bleachen van de knots, plukken, plaatsing van de banen, verschil tussen diverse wig caps, lace soorten en handige tips/tricks. Ook zou ik graag business tips willen geven aan dames die een eigen business willen beginnen.

Hoe maak je naast de drukte die komt kijken bij het runnen van een eigen bedrijf nog tijd voor self-care?

Ik ben eigenlijk 24/7 bezig met mijn business, zelfs mijn auto is een rijdend reclamebord. Maar het voelt niet als werk, want ik hou van wat ik doe en de interactie met klanten. Het hebben van klanten in diverse tijdzones zorgt nogal voor slaaptekort, de klanten vragen zich wel eens af of ik slaap. Ik heb overigens wel een dag routine en vanaf 11pm gaat mijn telefoon op de slaapmodus tot 7.00am. In de ochtend sport ik en maak bijna altijd tijd om rustig te ontbijten. Daarnaast relax ik in de avond nog even voor het slapen gaan, en doe ik in het weekend (soms ook doordeweeks) activiteiten zoals het strand, bowlen, drankje doen, uiteten, afspreken met vrienden etc.

“Het hebben van klanten in diverse tijdzones zorgt nogal voor slaaptekort, de klanten vragen zich wel eens af of ik slaap.”

dayanitsa-be-unbeweaveable

Welke quote inspireert je dagelijks in jouw persoonlijk leven en/of business?

“Integrity is the most valuable and respected quality of leadership. Always keep your word.” Service naar mijn klanten is voor mij erg belangrijk. Als ik iets zeg, dan hou ik mij daar ook aan. Voor mij is het erg belangrijk dat klantenbinding hebben met Be unbeweaveable, mij ook vertrouwen met een volgende aankoop en hun ervaringen delen met vrienden, familie en sociale media.

“Don’t worry about failures, worry about the chances you miss when you don’t even try” Ik ben militaire geweest! Voor het programma De Slag om Arnhem van BNN. Twee weken lang heb ik het leven van een soldaat ervaren, slapeloze nachten, minimale voeding en parachutespringen. Een indrukwekkende ervaring!

De dames die de haar kwaliteit van Be unbeweaveable nog niet kennen wil ik graag uitnodigen op mijn website http://www.be-unbeweaveable.com en mijn sociale mediakanalen. Mijn winkel is zoals aangegeven online, en natuurlijk moet je wel het haar zien en voelen om de kwaliteit te ervaren en te begrijpen waarom ook jij Unbeweaveable moet zijn. Maar aan de hand van foto’s/video’s of zelfs een telefonisch consult, help ik je graag om al je vragen te beantwoorden en dit gevoel te ervaren. Be unbeweaveable vind je op www.be-unbeweaveable.com.

Verder lezen?


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: